Košarka

Sjajni Ante Žižić predvodio Darušafaku do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 22.01.2017.
Sjajni Ante Žižić predvodio Darušafaku do pobjede
Foto: FaH

U susretu 15. kola turske košarkaške lige košarkaši Darušafake slavili su na gostovanju kod pretposljednjeg Best Balikesira s minimalnih 86:85 uz sjajan nastup hrvatskog centra Ante Žižića koji je predvodio svoju momčad do pobjede...

Tursko je prvenstvo stiglo do 15. kola i pred košarkašima Darušafake bio je naizgled lagan dvoboj na gostovanju Best Balikesira, trenutno pretposljednje momčadi lige koja je imala tek dvije pobjede. Bolja momčad na papiru to je tek trebala dokazati na terenu što je i uspjela, iako dosta teže od očekivanog. Slavili su s minimalnih 85:86 i došli do 11. prvenstvene pobjede.

Pravi nagovještaj dobre utakmice Ante Žižić je pokazao je u prvoj četvrtini. Gosti su održavali prednost upravo zahvaljujući hrvatskom košarkašu koji je ubacio deset vezanih poena svoje momčadi koja je prvu dionicu zaključila s pet poena prednosti (21:26). Nakon prilično izjednačene druge četvrtine Darušafaka se s tri trice u nizu uspjela domoći nešto značajnije prednosti na koncu prvog poluvremena (41:49).

U Darušafakinom vrlo dobrom otvaranju treće četvrtine Žižić je dodao šest poena i gostujuća je momčad došla do najvećih +15 (42:57) koje je do ulaska u posljednju dionicu gotovo ispustila. Tricom Jamesa Delroyja domaćin je smanjio na 65:67. U izjednačenoj je posljednjoj dionici Darušafaka uspjela zadržati vodstvo, u posljednju minutu ušli su s poenom prednosti (83:84). Zatim je Scottie Wilbekin ubacio dva slobodna bacanja, Balikesir je još jednom uspio smanjiti ubačajem Austina Nicholsa, ali više od toga nije išlo.

Sjajni Ante Žižić zaključio je susret s 21 poenom (9/11 za dva, slobodna bacanja 3/4), šest skokova i dvije asistencije za 22 minute provedene na parketu.

Najbolji je kod domaćina bio Austin Nichols s 25 ubačaja (8/10 iz igre, slobodna bacanja 4/4).

Super ligi, 15. kolo:
Best Balikesir - Darušafaka 85:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!