Košarka

VIDEO: Odlični Stipčević nosio Sassari do pobjede protiv Partizana

Branimir Korać • četvrtak, 26.01.2017.
VIDEO: Odlični Stipčević nosio Sassari do pobjede protiv Partizana

Odigrano je posljednje kolo Fibine Lige prvaka, a u njemu su dobre nastupe upisali Rok Stipčević i Lukša Andrić. Dok je Stipčević stigao do važne pobjede, Andrićev Szolnoki upisao je novi poraz...

U posljednjem kolu grupne faze natjecanja Fibine Lige prvaka Dinamo Sassari ugostio je Partizan i tražio pobjedu koja bi ga odvela u sljedeću fazu ovog natjecanja. Partizan je već ranije osigurao prolaz pa je domaćin bio pod većim pritiskom, ali na terenu je ipak izdržao.

Velike zasluge za ovu pobjedu Talijana nosi Rok Stipčević koji je šuterski bio gotovo savršen, za 27 minuta ubacio je 23 poena šutirajući 3/3 za dva i 4/5 za tri poena. Tome je dodao i tri asistencije te tako vodio Sassari do pobjede 99:85. Kod gostiju Stefan Birčević završio je sa 17 poena.

Dobru utakmicu odigrao je i Lukša Andrić u dresu Szolnokija na gostovanju u Belgiji kod Charleroija. Nebitna utakmica za goste koji su u svakom slučaju završavali s nastupom u skupini na posljednjem mjestu dok je Charleroi bio šesti i nadao se kiksu Sassarija da bi skočio na željeno peto mjesto.

To se nije dogodilo, a Belgijci su na kraju odnijeli pobjedu 92:87 u produžetku.

Andrić je na parketu proveo 34 minute i za to vrijeme upisao 16 poena (6/11 za dva) te uhvatio sedam skokova i upisao pet prekršaja.

Ukićev AEK potvrdio je drugo mjesto u skupini domaćom pobjedom protiv poljskog Stelmeta. Domaćin je slavio 71:64 protiv Poljaka koji su se ovim porazom oprostili od Europe.

Hrvatski reprezentativac za 30 minuta ubacio je šest poena (0/3 za dva, 2/5 za tri) i tome dodao tri asistencije. Briljirao je Dixon s 21 poenom i tricom 6/9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!