Tenis

Sestre Williams u finalu, Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela iznenaditi Serenu

Branimir Korać • četvrtak, 26.01.2017.
Sestre Williams u finalu, Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela iznenaditi Serenu
Foto: EPA

Nije više bilo snage. Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena je u polufinalu Australian Opena gdje je bolja bila Serena Williams koja će u finalu igrati protiv sestre Venus...

Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela ući u finale Australian Opena. U polufinalu bolja je bila Serena Williams koja je manje griješila i odigrala odličan meč te otišla u borbu za trofej. Prvi put nakon Wimbledona 2009. godine igrat će u finalu protiv sestre Venus.

Mirjana unatoč porazu presretna napušta Melbourne, ponovila je 1999. godinu kada je u Wimbledonu igrala u polufinalu, ponovno je zaustavljena nadomak finala, ali bez obzira na to ima dosta razloga za zadovoljstvo.

Protiv Serene Williams nije išlo, Amerikanka je odigrala sjajan meč, kaznila je svaku Mirjaninu pogrešku i na kraju glatko slavila sa 6:2, 6:1. Lučić-Baroni na kraju je imala dvostruko više dvostrukih servis pogrešaka i 23 neprisiljene pogreške u odnosu na samo deset Sereninih.

Nakon što je dobila prvi set sa 6:2, Williams je u trećem gemu drugog seta došla do novog breaka poslije čega je otišla do pobjede.

Poslije završetka ovog dvoboja Serena i Mirjana zadržale su se u kratkom razgovoru na mreži, Mirjana je prije odlaska u svlačionicu izvadila mobitel i napravila fotografiju s prepunim tribinama te uz Serenin pljesak otišla u svlačionicu.

Finale će svakako biti zanimljivo, teniski klasik u kojem će se 28. put u karijeri susresti Serena i Venus. Serena ima 16 pobjeda, u finalima Grand Slam turnira vodi sa 6:2, no ovdje ju očekuje vrlo težak zadatak protiv protivnice koja igra sjajan tenis ove godine u Melbourneu.

Venus je u polufinalu imala teži posao, igrala je protiv Coco Vandeweghe koja je odigrala vrlo dobar meč i odvela ga na kraju u tri seta.

Prvi set pripao je Vandeweghe u tie-breaku, ali nakon toga Venus je preuzela stvari u svoje ruke i sa 6:2, 6:3 izborila mjesto u finalu.

Australian Open, polufinale:
Venus Williams (SAD, 13) - Coco Vandeweghe (SAD) 6:7(3), 6:2, 6:3
Serena Williams (SAD, 2) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2017. u 22:57
    Dobro,ne znam zasto se toliko pijenite i sto vas muci toliko to sto sam ja napisao, ako je demokracija onda valjda i ja imam pravo napisati sto mislim bitno da nisam nikoga uvrijedio,i svi sretni i zadovoljni živjeli!
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet26.01.2017. u 18:04
    Osim što to nitko u komentarima nije napisao. Valjda smiju napisati ljudi šteta što nije pobijedila bez da ih ti nepotrebno napadaš? Tebi nije šteta što nije pobijedila?
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik26.01.2017. u 17:28
    Nije nikakva svada u pitanju, samo vidim da vec ima onih koji su nezadovoljni pa zasto nije pobijedila pa kako nije mogla pa ovo pa ono mi nikada nismo s nicim zadovoljni i zato sam morao dati takav komentar, smatram da je komentar sasvim na mjestu i potpuno realan.
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet26.01.2017. u 17:08
    S kim se ti točno svađaš?
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik26.01.2017. u 16:58
    Zasto steta, igrala je isključivo za sebe i nikog drugog sta joj je Hrvatska to pruzila, uz to sto je imala blesavog oca pravo je cudo da se vratila u tenis i da je ostala normalna osoba, zelim joj sve najbolje da odigra jos par dobrih turnira prije kraja karijere, a Sereni da osvoji naslov i da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik