Tenis

Federer: "Ostavit ću svu energiju ovdje u Australiji, kasnije ću se opustiti"

Petar Jenjić • četvrtak, 26.01.2017.
Federer: "Ostavit ću svu energiju ovdje u Australiji, kasnije ću se opustiti"
Foto: EPA

Roger Federer plasirao se u svoje novo Grand Slam finale pobjedom protiv sunarodnjaka Stana Wawrinke u pet setova. Očekivano zadovoljan pobjedom rekao je kako je sve prošlo bolje nego što je očekivao i da je stav "nemam što izgubiti" jedan od glavnih razloga što je dogurao do ove faze natjecanja...

Švicarac Roger Federer plasirao se u svoje 28. finale na Grand Slamovima pobijedivši u polufinalu, nakon pet setova, sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku. Najbolji tenisač svih vremena imao je dva seta prednosti nakon kojih je Wawrinka zatražio medicinski timeout. U nastavku je zaigrao bolje i poravnao stanje na semaforu: "Mislim da sam se na početku trećeg seta osjećao dobro, ali vrlo brzo se Stan stabilizirao i opustio, slabo sam servirao, nije bilo lako", rekao je Federer nakon meča.

"Tijekom četvrtog seta bio sam svjestan da sam malo pao i da je Stan preuzeo kontrolu. Stvari se okrenu nagore, ni sami ne znate zašto. U posljednjem sam setu znao da ponovno moram pronaći energiju, igrati agresivnije i s većim intenzitetom, dobro servirati i pokušati se ne uvlačiti u teške situacije, što sam uspio i na kraju pobijedio. Bio je ovo čudan meč, kao i uvijek protiv Stana i znao sam da neće biti lako."

"Ostavit ću svu energiju ovdje u Australiji i kasnije ću se opustiti. Prošlo je bolje nego što sam očekivao. Govorio sam sebi da se moram opustiti. Samo udari lopticu i vidi što će se dogoditi. Mislim da je to ono što me dovelo do finala, kao i stav da nemam što izgubiti. Bilo je lijepo posljednjih šest mečeva tako igrati, funkcioniralo je jako dobro i nastojat ću tako nastaviti", zaključio je Federer.

Njegov suparnik nije krio nezadovoljstvo zbog poraza: "Ne znam što reći, ne mogu biti sretan s dva dobivena seta protiv Rogera. Ponosan sam na sebe, na borbu koju sam pružio večeras i kroz cijeli turnir. Mislim da ima puno pozitivnih stvari s ovog turnira i iz Brisbanea prije mjesec dana."

Osim Federera, Wawrinka se borio i protiv publike koja je više bila na strani njegovog sunarodnjaka: "Mislim da je to zbog činjenice da nije igrao šest mjeseci i ljudi i navijači su ga se zaželjeli na turnirima. Svi ga žele i dalje gledati kako igra i pobjeđuje. Leti terenom i igra sjajan tenis, najbolji je igrač ikada", zaključio je Wawrinka.

U svom šestom finalu u Melbourneu Roger Federer pokušat će osvojiti peti naslov na Australian Openu gdje je slavio 2004., 2006., 2007. i 2010. godine. Hoće li mu se u finalu suprotstaviti Rafael Nadal ili Grigor Dimitrov preostaje nam saznati sutra u jutarnjim satima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!