Košarka

Mario Delaš predvodio Capo d'Orlando do pobjede protiv vrlo raspoloženog Perića i Venezije

Petar Jenjić • nedjelja, 29.01.2017.
Mario Delaš predvodio Capo d'Orlando do pobjede protiv vrlo raspoloženog Perića i Venezije
Foto: FaH

Košarkaši Capo d'Orlanda svladali su kod kuće nakon produžetka Veneziju rezultatom 90:82 u sklopu 17. kola talijanskog prvenstva čime su došli do devete pobjede. Hrvatski su košarkaši bili najefikasniji kod obje momčadi, Mario Delaš kod domaćina i Hrvoje Perić kod gostiju...

Prvi susret 17. kola talijanskog košarkaškog prvenstva odigran je u Capo d'Orlandu gdje je istoimeni domaćin slavio protiv Venezije nakon produžetka 90:82 (77:77). Nakon dva uzastopna poraza domaćin je uspio doći do nove pobjede, devete ukupno, dok je Venezia pala na omjer 12-5. Odlične su utakmice odigrali hrvatski košarkaši, Mario Delaš za domaćine i Hrvoje Perić za goste.

Venezia je nešto bolje otvorila susret i nakon dvije trice Bramosa i jedne Haynesa poveli su s 9:4. Nakon dobre role Dienera i Ivanovića domaćin je došao do prednosti serijom 10:2. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu do kraja prve četvrtine kada je dobrom rolom domaćinu prednost donio Tepić (26:25).

Iako nisu vodili više od pet razlike tijekom druge četvrtine (41:36) Capo je prednost ispustio tek u dva navrata kada je Venezia dolazila do minimalnog vodstva. Poluvrijeme su zaključili rezultatom 44:40.

Susret je bio u egalu do samog kraja, nešto više od minute prije kraja Ejim je donio gostima vodstvo (75:77). Izjednačenje je domaćinima već u sljedećem napadu donio Mario Delaš, do kraja regularnog dijela nijedna momčad nije uspjela poentirati i utakmica je otišla u produžetak (77:77). Dodatnih pet minuta nije donijelo ništa dobro Veneziji koja je ubacila samo pet poena i u konačnici upisala poraz.

Capo d'Orlando je do pobjede predvodio Mario Delaš koji je susret zaključio s 19 poena (8/15 za dva, 1/2 za tricu) i sedam skokova za 37 minuta provedenih na parketu. Sandro Nicević nije ulazio u igru.

Hrvoje Perić predvodio je Veneziju s 20 poena (7/10 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 6/6), četiri skoka i tri asistencije za 34 minute na terenu.

Lega A, 17. kolo:
Capo d'Orlando - Venezia 90:82 (nakon produžetka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!