SP 2017. - Završnica, finale, 29.01.2017, 17:30 h
Francuska
Francuska 33:26 Norveška
Norveška

Francuska ostaje na tronu, sa stopostotnim učinkom do titule prvaka svijeta

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.01.2017.
Francuska ostaje na tronu, sa stopostotnim učinkom do titule prvaka svijeta
Foto: FaH

Reprezentacija Francuske obranila je titulu svjetskih prvaka finalnom pobjedom u Parizu protiv Norveške. Sjajan nastup u drugom poluvremenu donio je Francuzima visoku pobjedu i zasluženu titulu nakon što su Prvenstvo odradili sa stopostotnim učinkom srušivši sve protivnike...

FRANCUSKA - NORVEŠKA 33:26 (18:17)

Francuska: Vincent Gerard (11 obrana), Thierry Omeyer (2 obrane), Nedim Remili 4/12, Guy Olivier Nyokas, Daniel Narcisse 2/4, Nikola Karabatić 6/9, Kentin Mahe 5/6, Timothey N'Guessan 0/1, William Accambray, Luc Abalo 1/1, Cedric Sorhaindo 3/5, Michael Guigou 5/6, Ludovic Fabregas 2/3, Adrian Dipanda, Valentin Porte 5/6, Dika Mem

Norveška: Espen Christensen (4 obrane), Torbjorn Bergerud (13 obrana), Sander Sagosen 1/5, Joakim Hykkerud 0/1, Bjarte Myrhol 4/6, Petter Overby, Kent Robin Tonnesen 5/5, Magnus Jondal 2/3, Kristian Bjornsen 4/5, Andre Lindboe, Magnus Gullerud 1/2, Magnus Rod, Christian O'Sullivan 1/3, Eivind Tangen 3/8, Goran Johannessen 1/1, Espen Lie Hansen 4/7

Sedmerci: Francuska 5/7, Norveška -

Izgubljene lopte: Francuska 12, Norveška 13

Isključenja: Francuska 2 minute, Norveška 4 minute

Velika želja Francuza bila je osvojiti naslov svjetskih prvaka na svom tlu i uspjeli su. Zasluženo. Bili su najbolji tijekom Prvenstva, nisu nijednom kiksali, imali su tek jednu utakmicu s neizvjesnom završnicom i to onu protiv Poljske u skupini koja je, usput rečeno, bila potpuno nebitna za konačni plasman.

U nokaut fazi bili su uvjerljivi, dominirali su i protivnicima nisu ostavljali nadu za nečim više. Kada je trebalo dodavali su gas, ostavljali protivnike iza sebe i mirno išli prema pobjedi.

U finalnom dvoboju Norveška je punih 25 minuta izgledala odlično, imala je vodstvo i Francuska nije imala previše rješenja. Međutim u završnici je proradio Vincent Gerard, obrana je podignula razinu agresivnosti i na poluvremenu su Francuzi imali prednost.

Od početka susreta nije sve išlo glatko za Francusku, dosta se guralo na pivota prema Fabregasu i Sorhaindou što nije prolazilo, napadi su bili dosta kaotični, a s druge strane Norveška je igrala lijepo i jednostavno. Pokušavala je brzom realizacijom doći do pogotka i to je funkcioniralo. Imala je tijekom prvog dijela u više navrata i tri gola prednosti, ali jednostavno nije izdržala.

Nakon izlaska neraspoloženog Omeyera, Gerard je iz prvih sedam pokušaja Norveške primio sedam pogodaka, no poslije toga bio je na visokoj razini i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu.

Pad Norvežana s kraja prvog dijela, nastavio se i u drugom poluvremenu gdje je Francuska vrlo brzo napravila seriju 5:1, odvojila se na 23:18 i više nije bilo nikakvih dvojbi.

Domaćin je bio u odličnom ritmu, Norveška nije imala snage i dovoljno kvalitete da smiri euforiju u Bercyju i bilo je samo pitanje s kolikim zaostatkom će završiti susret.

U konačnici pobjeda Francuske 33:26, apsolutno zasluženo obranjena titula svjetskih prvaka. Norvežani nemaju razloga za nezadovoljstvo, ostvarili su svoj najveći uspjeh, a na kraju su izgubili od boljih.

Francusku su do titule predvodili Gerard s 11 obrana, Nikola Karabatić sa šest golova te s po pet Kentin Mahe, Michael Guigou i Valentin Porte. Kod Norveške Torbjorn Bergerud upisao je 13 obrana, a Kent Robin Tonnesen pet pogodaka.

SP 2017. - Završnica

finale

Francuska33:26Norveška

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.01.2017. u 20:07
    Cestitke, skroz zasluzena titula. Moderni rukomet, sa snagom i brzinom, rijec "umor" ne postoji u njihovom rijecniku. Svi segmenti igre su dobro razvijeni, a posto sam gledavsi nase rukometase vec zaboravio kako se uklope krila na postavljenu obranu, Francuzi su me podsjecali kako se to radi.
    narada108