Košarka

VIDEO: Warriorsi bez Curryja slavili u Portlandu, skroman nastup Šarića, četiri produžetka u Atlanti

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.01.2017.
VIDEO: Warriorsi bez Curryja slavili u Portlandu, skroman nastup Šarića, četiri produžetka u Atlanti
Foto: EPA

Nedjeljni program u NBA ligi donio je nekoliko zanimljivih dvoboja, među njim i onaj u Oregonu gdje je Portland u tijesnom dvoboju poražen od Golden State Warriorsa...

Golden State Warriorsi bez bolesnog Stephena Curryja stigli su do pobjede u Portlandu protiv Blazersa. Slavili su tijesno 113:111, a zasluge za to nosi Klay Thompson koji je ubacivao važne koševe u završnici.

Blazersi su zaostajali deset poena na ulasku u posljednju četvrtinu, ali uspjeli su doći do poravnanja da bi se Golden State opet odmaknuo. Ipak u završnici dobili su novu priliku, nakon prekršaja Kevina Duranta 5.5 sekundi prije kraja dobili su još jedan napad, Evan Turner šutirao je za pobjedu, ali lopta je završila na obruču.

"Već sam krenuo crtati posljednju akciju vjerujući da ćemo završiti u zaostatku. Turnerov šut izgledao je vrlo dobro, bio sam odmah uz njega, ali srećom bio je ipak za nijansu prekratak", rekao je Steve Kerr nakon susreta.

U izostanku Curryja Warriorse su predvodili Durant s 33 poena, deset skokova i šest asistencija te Thompson s 27 poena (6/21 iz igre) i šest skokova. Kod Blazersa CJ McCollum ubacio je 28 poena uz sedam skokova, Damian Lillard 19 poena uz osam asistencija, a Mason Plumlee 15 poena uz 11 skokova.

Indiana Pacersi glatko su svladali Houston Rocketse sa 120:101, a velike zasluge za to nosi Paul George. Osim što je napadački odigrao veliku utakmicu, potpuno je zaustavio Jamesa Hardena koji je odigrao jednu od svojih najlošijih utakmica ove sezone.

Tijekom drugog poluvremena Pacersi su imali potpunu kontrolu nad susretom, vodili i više od 20 razlike, a Rocketsi nisu mogli doći bliže od 12 poena zaostatka.

"Bilo je zabavno i to je ono zbog čega ljudi dolaze. Gledati dvoboje Jamesa i mene te Pacersa i jakih Rocketsa", kaže George.

George je bio odličan s 33 poena i devet skokova, Myles Turner dodao je 18 poena i deset skokova, a Jeff Teague 17 poena i 15 asistencija. Kod poraženih Ryan Anderson bio je na 27 poena (5/9 trica) i sedam skokova, a Harden je ubacio 15 poena (3/17 šut) uz osam asistencija, pet skokova i osam izgubljenih lopti.

Cleveland Cavaliersi nisu imali problema protiv Oklahoma City Thundera slaveći sa 107:91. Još jedan vrlo dobar nastup LeBrona Jamesa i Cavsa koji nisu pružili previše šanse Russellu Westbrooku i društvu.

Loša vijest za Cavse iz ovog susreta je izlazak Kevina Lovea već u drugoj četvrtini zbog bolova u leđima, a iz tog razloga propustit će i gostovanje u Dallasu. Tijekom ponedjeljka obavit će se snimanja kako bi se utvrdilo o koliko teškom problemu se radi.

Domaćin je bio usredotočen na zaustavljanju Westbrooka koji je šutirao tek 7/26 iz igre, no Billy Donovan smatra da nije samo obrana problem u lošem postotku. "Russell se već susretao sa svim mogućim obranama. Imao je neke dobre pozicije, ali bila je to utakmica u kojoj ga šut nije služio. Samo jedan od onih dana, ne mogu reći kako se mučio da dođe do pozicije", tvrdi Donovan.

Kyrie Irving upisao je 29 poena i deset asistencija, LeBron James 25 poena, 14 skokova i osam asistencija, a Tristan Thompson 19 poena i 12 skokova. Na drugoj strani Westbrook je završio s 20 poena, 12 skokova i deset asistencija, a Victor Oladipo dodao je 17 poena i sedam skokova.

Šest godina čekali su Mavericksi na pobjedu u gostima kod San Antonio Spursa i napokon su je dočekali. I u ovom dvoboju činilo se da će San Antonio glatko slaviti, međutim dogodio mu se pad kakav nije za ovu momčad uobičajen.

U prvom poluvremenu Spursi su imali 15 poena prednosti i izgledalo je da će lakoćom slaviti, ali potpuno su pali i Dallas je na kraju napravio preokret.

"Nije bitno od kog smo izgubili, poraz je težak bez obzira od kog došao. Želimo pobjedu u svakom susretu, brzo dolazi sljedeća utakmica i moramo biti spremni odigrati dobro u obrani što će nas dovesti i do dobrog napada", smatra Kawhi Leonard.

U pobjedničkom sastavu Seth Curry bio je na 24 poena, deset skokova i pet asistencija, Harrison Barnes dodao je 19 poena, a Dirk Nowitzki 15 poena i deset skokova. Kod poraženih Leonard je bio na 24 poena i sedam skokova, a po 16 poena dodali su LaMarcus Aldridge (sedam skokova) i Tony Parker.

Čak četiri produžetka igrana su u Atlanti gdje su Hawksi upisali pobjedu protiv New York Knicksa 142:139. Susret je trajao gotovo četiri sata, a na kraju su Hawksi ipak izvukli pobjedu uz 37 poena, 19 skokova i sedam asistencija Paula Millsapa koji je proveo čak 60 minuta na parketu. Kod gostiju Carmelo Anthony igrao je 46 minuta prije nego je u drugom produžetku zbog šest prekršaja napustio igru, a susret je završio s 45 poena i šest skokova.

Orlando Magic brzo se oporavio od ružnog poraza u Bostonu 128:90 te je slavio na gostovanju u Orlandu 114:113. Odličan nastup Magica, posebno u završnici prvog poluvremena kada je napravio seriju 21:2 i preuzeo vodstvo. Mario Hezonja prosjedio je susret na klupi dok je Damjan Rudež za sedam minuta ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri) uz skok i asistenciju.

Chicago Bullsi lakoćom su stigli do pobjede protiv 76ersa koji su imali lošu reakciju igrača s klupe i tu je izostala pomoć u ovom dvoboju. Među onima koji nisu briljirali bio je i Dario Šarić koji je za 16 minuta ubacio šest poena (2/3 za dva, 0/3 za tri) uz tri skoka i čak -32 za vrijeme provedeno na parketu.

NBA:
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 111:113 (CJ McCollum 28p, 7sk / Kevin Durant 33p, 10sk, 6as)
Indiana Pacers - Houston Rockets 120:101 (Paul George 33p, 9sk / Ryan Anderson 27p, 7sk)
Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 107:91 (Kyrie Irving 29p, 10as / Russell Westbrook 20p, 12sk, 10as)
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 101:105 (Kawhi Leonard 24p, 7sk / Seth Curry 24p, 10sk, 5as)
Atlanta Hawks - New York Knicks 142:139 četiri produžetka (Paul Millsap 37p, 19sk, 7as / Carmelo Anthony 45p, 6as)
New Orleans Pelicans - Washington Wizards 94:107 (Anthony Davis 36p, 17sk / Bradley Beal 27p, 6sk)
Toronto Raptors - Orlando Magic 113:114 (Kyle Lowry 33p, 5sk, 8as / Nikola Vučević 25p, 10sk, 5as)
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 121:108 (Jimmy Butler 28p, 8sk, 7as / Ersan Ilyasova 31p, 11sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!