Tenis

Hrvatski par srušio olimpijskog pobjednika, Španjolska u zaostatku nakon drugog dana!

Branimir Korać • subota, 04.02.2017.
Hrvatski par srušio olimpijskog pobjednika, Španjolska u zaostatku nakon drugog dana!
Foto: FaH

Marin Draganja i Nikola Mektić upisali su pobjedu u susretu parova protiv Feliciana i Marca Lopeza koji je osvojio zlato u Riju s Rafaelom Nadalom te donijeli Hrvatskoj drugi bod u dvoboju protiv Španjolske! Fantastičan nastup i vrlo smirena igra protiv favoriziranih Španjolaca koji u posljednji dan ulaze sa zaostatkom 2-1!

Feliciano i Marc Lopez zajedno su osvojili prošle godine Roland Garros, a na sličnijoj podlozi onoj u Osijeku, Marc je u Riju osvojio olimpijsko zlato s Rafaelom Nadalom. Međutim nisu uspjeli slaviti protiv Marina Draganje i Nikole Mektića koji su priredili još jedno iznenađenje i Hrvatska nakon drugog dana Davis Cup dvoboja u Osijeku ima 2-1, vodstvo koje nitko nije očekivao!

Za Draganju znamo da je sjajan igrač u parovima i da mu je to specijalnost, ali i Mektić to sve više pokazuje, uostalom na netom završenom Australian Openu u paru s Brianom Bakerom igrao je jako dobro i stigao do trećeg kola nakon što su svladali Delbonisa i Bagnisa pa zatim i Melzera i Qureshija. Zaustavili su ih tek Bob i Mike Bryan i to ne baš lako.

Ovdje su Draganja i Mektić pokazali i da zajedno izvrsno funkcioniraju te su srušili vrlo jak i ugledan par u meču kakvog zajedno još nisu imali prilike igrati.

Prvi set izgubili su u tie-breaku s 8:6 iako su imali priliku, vodili s 4:2 da bi nakon toga Španjolci došli do servisa za set, no hrvatski par ipak je izborio 13. igru. Tamo su Marc i Feliciano ipak odnijeli tijesnu pobjedu.

Nije to negativno utjecalo na hrvatski par, ponovno su imali 4:2 i u drugom setu, ali još jednom set je otišao u 13. igru. Ovaj put ipak su imali više mirnoće u završnici te uz spašenu set loptu stigli do 9:7 i poravnanja.

Mektić i Draganja izgledali su sve bolje, bili sve uvjerljiviji na servisu što je vrlo bitno u parovima, a kada su osvojili i treći set u 13. igri, ovaj put sa 7:5, pobjeda je postala još realnija.

Pad se dogodio u četvrtom setu gdje je pao intenzitet i sve teže su dolazili do poena, ali nakratko su otišli u svlačionicu uoči petog seta, smirili se i odmah napravili break.

Fanatičnom borbenošću zadržali su prednost i nisu dopustili novi preokret Španjolcima te su uzeli set sa 6:4 asom Nikole Mektića na meč loptu.

Velika pobjeda hrvatskog para za potpuno otvoren treći dan. Španjolci unatoč zaostatku ostaju favoriti, ali nakon ova dva dana tko može otpisati Hrvatsku? Franko Škugor prvi će na teren protiv Roberta Bautiste Aguta, a onda bi trebali igrati Ante Pavić i Pablo Carreno Busta ako ne dođe do nekakvih promjena.

Hrvatska - Španjolska 2:1

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6(6)
Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6
Marin Draganja/Nikola Mektić - Feliciano Lopez/Marc Lopez 6:7(6), 7:6(7), 7:6(5), 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr05.02.2017. u 08:55
    čudo neviđeno
    bboyshr
  • Obrisan korisnik04.02.2017. u 23:38
    Bravo dečki, i ne treba vise zvati nikad ove sto nisu htjeli igrati protiv Spanjolske jer koga nema bez njega se moze pa makar i na kraju ispali od Španjolske nema nedodirljivih tko zeli igra tko ne zeli doviđenja i ne treba nikoga moliti, zato jos jednom čestitke nasima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2017. u 22:33
    Bravo momci, potvrdili ste vaše riječi da niste pali s Marsa i da u jednom meču uz podršku fenomenalne osječke publike možete rušiti i top igrače! Ako dobijemo, bit će to ogromno iznenađenje, ali potpuno zasluženo! Možemo pričati da su Španjolci bahato ušli u ovaj dvoboj parova, a opet se pokazalo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Assassin5504.02.2017. u 22:12
    Kapa do poda!
    Assassin55
  • interreg04.02.2017. u 21:15
    Stvarno fantasticna predstava i pobijeda. Nisam mislio da imamo bilo kakvu sansu u ovome susretu a ono nakon dva dana 2:1 za nas. Vec sada su decki nadmasili sva ocekivanja a sada kada su tako blizu bilo bi super da dovrse posao.
    interreg