Košarka

Raptorsi slavili protiv Netsa, Bogdanović dvoznamenkast

Petar Jenjić • nedjelja, 05.02.2017.
Raptorsi slavili protiv Netsa, Bogdanović dvoznamenkast
Foto: EPA

U ranom nedjeljnom terminu u Brooklynu odigrana je prva današnja utakmica gdje su domaći Netsi poraženi od Toronto Raptorsa rezultatom 95:103...

Negativan niz Netsa i dalje se nastavlja, danas je trenutno najlošija momčad NBA lige upisala 20. poraz u posljednjoj 21 utakmici i 13. uzastopni na domaćem terenu, protiv Toronto Raptorsa 95:103. Kanadska je momčad preuzela vodstvo krajem prvog poluvremena, ubrzo otišla na visoku prednost koju do kraja utakmice nije ispuštala, iako je Brooklyn imao priliku doći do preokreta.

Nijedna momčad u uvodnim minutama nije bila pretjerano raspoložena u šutu što se odrazilo i na rezultatu. Brooklyn i Toronto izmjenjivali su se u vodstvu, očekivano je najraspoloženiji kod domaćina bio Brook Lopez koji je u nepunih devet minuta ubacio polovicu poena svoje momčadi, ukupno deset. Poenima Spencera Dinwiddieja Netsi su prvu četvrtinu zaključili s dva poena zaostatka (24:26).

Druga je postava Netsa bolje odgovarala na zahtjeve utakmice u drugoj četvrtini jer je serijom 8:0 došla do četiri poena prednosti (28:32). Svoje je minute najbolje iskoristio Trevor Booker koji je ubacio devet uzastopnih poena domaćina. Ono što je problem čitavu sezonu bilo je i u današnjoj utakmici, izgubljene lopte. Samo su ih u prvom poluvremenu već 15 što je Toronto iskoristio i serijom 17:4 se odvojio na 55:43 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Iako su drastično smanjili broj grešaka u drugom poluvremenu, Netsi nisu uspijevali smanjiti zaostatak za kanadskom momčadi ispod deset razlike sve do polaganja Bookera dvije minute prije kraja treće četvrtine (71:62). Ubrzo su se vratili Raptorsi na dvoznamenkastu prednost, ali je šest i pol minuta prije kraja Brooklyn serijom 8:0 došao na sedam poena zaostatka (77:84) nakon trice Seana Kilpatricka.

Nakon Bogdanovićevog polaganja Netsi su došli na samo -4 (80:84), ali više od toga nije išlo. Razigrani Lowry uposlio je DeMarrea Carrolla koji Raptorsima vraća deset koševa prednosti (82:92) i Netsi više nisu imali šanse.

Jonas Valančiunas bio je najefikasniji kod Toronta s 22 poena (9/17 za dva, slobodna bacanja 4/4), dok je triple-double učinak ostvario Kyle Lowry s 15 koševa (5/13 iz igre, slobodna bacanja 5/6), 11 skokova i 11 asistencija.

Brook Lopez bio je najefikasniji kod Brooklyna s 20 koševa (6/17 iz igre, slobodna bacanja 7/8) i sedam skokova. Bojan Bogdanović ubacio je 13 poena (1/3 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 2/2) uz tri skoka i dvije asistencije za 27 minuta provedenih na parketu.

NBA:
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 95:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!