Tenis

Nije išlo: Carreno Busta dovršio posao i odveo Španjolsku u četvrtfinale

Branimir Korać • nedjelja, 05.02.2017.
Nije išlo: Carreno Busta dovršio posao i odveo Španjolsku u četvrtfinale
Foto: FaH

Hrvatska nije uspjela dovršiti senzaciju u Osijeku. Pablo Carreno Busta svladao je Nikolu Mektića u petom meču i odveo je Španjolsku u četvrtfinale Davis Cupa...

Pablo Carreno Busta dobio je priliku ispraviti štetu koju je napravio porazom od Franka Škugora prvi dan. Kao što je i najavio, bio je itekako spreman za odlučujući dvoboj i nije ostavio previše prostora Nikoli Mektiću.

Mektić i sam priznaje kako se više koncentrirao na igru u parovima i na takvu vrstu treninga što je svakako neki drugi svijet, no ovdje je pokazao da može igrati znatno bolje nego što njegov renking u singlu sugerira. Ipak to nije bilo dovoljno za novo čudo i pobjedu protiv Carrena Buste.

Španjolska tako odlazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv Srbije dok će se Hrvatska boriti za ostanak u Svjetskoj skupini protiv još uvijek nepoznatog protivnika.

Mektić je protiv Carrena Buste bio ravnopravan u prvom i trećem setu, u drugom je dosta pao i može žaliti što nije izvukao barem jedan set jer je bilo prilike.

U prvom setu dva puta je bio u zaostatku, ali oba puta se ekspresno vratio. Set je otišao u tie-break gdje se ponavljala priča iz tog seta i na kraju je Španjolac sa 7:4 osvojio tu 13. igru.

U drugom setu Nikola je imao dosta problema na početnom udarcu, Carreno Busta je vrlo malo griješio, potpuno se opustio i praktički u svakom gemu radio je pritisak, To je rezultiralo s dva breaka i 6:1 za veliku prednost 2-0 u setovima.

Dosta toga Mektić je spasio u trećem setu, Carreno Busta nije uspio prelomiti meč, ali na kraju kod 4:4 Mektić ipak nije izdržao, izgubio je servis i Španjolci su nakon toga otišli do pobjede.

Bez obzira na poraz, svaka čast svim članovima hrvatske Davis Cup reprezentacije koji su se u Osijeku hrabro borili protiv objektivno jačih Španjolaca, ali na kraju ipak nisu uspjeli doći do senzacionalne pobjede.

Hrvatska - Španjolska 2:3

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6(6)

Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6

Marin Draganja/Nikola Mektić - Feliciano Lopez/Marc Lopez 6:7(6), 7:6(7), 7:6(5), 2:6, 6:4

Franko Škugor - Roberto Bautista Agut 1:6, 7:6(4), 3:6, 6:7(6)

Nikola Mektić - Pablo Carreno Busta 6:7(4), 1:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10806.02.2017. u 14:04
    @ vjesu, bravo na komentaru. Takvi smo, jednom zlato, onda ga hoćemo uvijek, ako ne onda sljedi blatenje. @ interreg zašto nema mogućnosti? Pa eno ga blizu Top 200.
    narada108
  • vjesu06.02.2017. u 12:07
    Sto se tice ovih novi momaka, samo rijeci hvale sa moje strane. Ali nije korektno njih hvaliti za trud i zalaganje a kad god su igrali nase "zvijezde", to se svrstavalo pod normalno! Sta se Cilic i Dodig recimo nisu godinama trudili? Ne zaboravimo da jedan Cilic recimo ima duplo vise meceva (i to... [više na forumu]
    vjesu
  • interreg06.02.2017. u 08:59
    Steta je da Franko nema mogucnosti igrati na ATP touru. On ima igru za biti u prvih 100 pa mozda i malo vise.
    interreg
  • Obrisan korisnik06.02.2017. u 08:58
    Bravo za Franka i Nikolu, ali "prekratki" da bi donijeli odlucujuce bodove. Ovo bi trebala biti dobra lekcija za Krajana, da sto prije "nadje put do Borne" i obnovi suradnju, jer Borna je taj, koji u odlucujucim momentima ima srce i mentalitet sampiona, sto je vec ranije i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2017. u 22:54
    Bravo decki,i svaka cast na pruzenom otporu jos jednom sramota za Cilica, Corica i Dodiga palac dole!
    Obrisan korisnik