Košarka

VIDEO: Pierceov oproštaj od Bostona tricom, Blazersi poraženi u Oklahomi

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.02.2017.
VIDEO: Pierceov oproštaj od Bostona tricom, Blazersi poraženi u Oklahomi
Foto: EPA

Uz dvoboj Netsa i Raptorsa, u nedjelju su odigrana još dva susreta u NBA ligi, pobjede su upisali Celticsi i Thunder. Paul Pierce odigrao je posljednju utakmicu u Bostonu...

Dvoboj u Bostonu bio je u znaku Paula Piercea. Posljednji nastup Piercea (ako se Celticsi i Clippersi ne susretnu u finalu lige) u dvorani u kojoj je nastupao najveći dio karijeri i odlazak na pravi način. Igrao je prvih pet minuta i samu završnicu u kojoj je ubacio tricu i oprostio se kako i dolikuje.

Sam dvoboj završio je pobjedom Celticsa 107:102, imali su domaćini prednost cijelim tijekom susreta i Clippersi su na kraju uspjeli samo smanjiti ukupan zaostatak. Više od toga ne.

"Htio sam da Paul uputi taj zadnji šut i da ga pogodi. Bio bi to fantastičan način za odlazak i uspio je", rekao je nakon susreta Isaiah Thomas.

Tako je i bilo, u 630. utakmici u Bostonu Pierce je pogodio tricu i nastavio tradiciju ubacivanja poena u ovoj dvorani. Nikada nije ostao bez ubačaja.

Upravo Thomas predvodio je Boston s 28 poena i osam asistencija, a po 13 poena dodali su Amir Johnson (šest skokova), Al Horford (15 skokova i šest asistencija), Kelly Olynyk i Marcus Smart. Kod Clippersa po 23 poena ubacili su Blake Griffin (osam skokova) i Jamal Crawford (pet asistencija).

Oklahoma City Thunder slavio je protiv Portlanda 105:99 u susretu u kojem su Blazersi još jednom pokazali brojne slabosti, a Terry Stotts napravio još jedan korak prema izlaznim vratima. Portland je jedno od većih razočaranja sezone, a ne pokazuje znakove pomaka.

U Oklahoma Cityju imao je prednost uoči zadnje dionice, ali nije imao odgovor na dizanje Russella Westbrooka koji je ubacio 19 poena u tom razdoblju i vodio domaćina prema pobjedi. Portland je igrao previše jedan na jedan, nedostajalo je prave ideje u napadu i još jednom je poražen.

"Frustrirajuće je, mislim da smo se dobro borili. Bili smo u poziciji za pobjedu kao u mnogim utakmicama ove sezone, ali još jednom nismo iskoristili te prilike", rekao je Damien Lillard.

Westbrook je na kraju završio s 42 poena i osam asistencija, Victor Oladipo dodao je 24 poena i 13 skokova, a Andre Roberson 14 poena uz 11 skokova. Kod gostiju Lillard je ubacio 29 poena uz sedam skokova, a CJ McCollum 19 poena uz osam skokova.

NBA:
Boston Celtics - Los Angeles Clippers 107:102 (Isaiah Thomas 28p, 8as / Blake Griffin 23p, 8sk)
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 105:99 (Russell Westbrook 42p, 8as / Damien Lillard 29p, 7as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2017. u 13:39
    Iduće sezone će potpisati jednodnevni ugovor sa Bostonom da se umirovi kao Celtic
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2017. u 13:27
    Sta se nije govorilo da ce odigrati zadnju utakmicu u dresu Bostona, da ce ga Clippersi trejdati da odigra oproštajni mec u dresu Bostona i umirovi se kao Celtic izgleda sa nista od toga.
    Obrisan korisnik