Zimski sportovi

Miličić: "Kada shvatiš da nemaš ništa drugo nego boriti se i dati sve od sebe, onda to ispadne ovako"

Sportnet • ponedjeljak, 06.02.2017.
Miličić: "Kada shvatiš da nemaš ništa drugo nego boriti se i dati sve od sebe, onda to ispadne ovako"
Foto: FaH

Zadnji atom snage hokejaši Medveščaka ostavili su na ledu Ledene dvorane u posljednjoj domaćoj utakmici KHL-a ove sezone. U smanjenom i oslabljenom sastavu parirali su momčadi Vitjaza koja gleda osigurati prolazak u doigravanje, no umor je učinio svoje i u posljednjoj trećini gosti iz Podolska osigurali su pobjedu.

„Bila je ovo jako dobra utakmica. Mi smo imali dvojicu braniča i napadače koji su igrali na poziciji obrane te igrače koji su bili na ledu puno više nego inače. Jako sam zadovoljan s trudom i žarom s kojim su dečki igrali. Nisu željeli razočarati navijače, pogotovo igrači koji su rođeni ovdje ili su tu već duže vrijeme“, izjavio je nakon susreta glavni trener Medvjeda, Connor Cameron.

Matija Miličić donio je pravo veselje Ledenoj dvorani sredinom susreta kada je asistirao za prvi pogodak Medvjeda.

„Super je osjećaj sudjelovati u pogotku u KHL-u. Ostavio sam pak Girouxu iza leđa i on je pucao. Imao sam i u ostalim utakmicama prilike, ali nećemo biti pohlepni. Sretan sam“, rekao je Miličić i dodao:

„Kada shvatiš da nemaš ništa drugo nego boriti se i dati sve od sebe, onda to ispadne ovako, dobro i borbeno.“

Gosti su u prvoj trećini pospremili dva paka u mrežu, iako su prilike bile aktivne na obje strane leda. Nakon smanjenja vodstva pogotkom Alexandera Girouxa, Medvjedi su preko Mikea Glumca došli do prvog izjednačenja.

„Malo nas je klizalo i umor nas je na kraju svladao. Žao nam je što smo izgubili, imali smo 3:3 u jednome trenutku. Ali, svi su ostavili sve na ledu i ponosan sam što sam im kapetan. Sve što smo željeli je izaći i boriti se. Zahvaljujem navijačima na svoj potpori i nadam se da su večeras vidjeli da smo dali sve od sebe“, komentirao je kapetan Glumac.

Na samom kraju druge trećine, Vitezovi realiziraju igru s igračem više i ponovno na odmor odlaze s prednošću. Gotovo nezamislivo radi Ilja Arkalov na početku posljednjih 20 minuta i donosi novo izjednačenje.

No, unatoč svoj borbi i prilikama kojih nije bilo malo (41 udarac na vrata), do novog pogotka Medvjedi nisu uspjeli doći. Uz punu klupu i snagu svoje momčadi Vitjaz je drugim pogotkom Makejeva došao do novog vodstva, a pobjedu potvrdio par minuta kasnije.

„Umor na kraju počinje utjecati na igru i to se ne može izbjeći. Iskreno smo zadovoljni rezultatom, iako naravno nikome nije drago gubiti, ali ponosni smo jedni na druge kako smo ovo odigrali“, izjavio je Tom Zanoški i o atmosferi u Ledenoj dvorani na posljednjoj domaćoj KHL utakmici sezone rekao:

„Nije bilo lagano, ali drago nam je da smo danas imali ovakve navijače. Nije tajna da nas je malo u svlačionici, ali ovo nam je puno značilo. Znamo da se nećemo predati i ćemo dati sve od sebe i nadam se da su navijači to i vidjeli.“

AUTOR: KHL Medveščak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!