Tenis

Čilić saznao prvog protivnika u Montpellieru, ponedjeljak koban za oba nositelja

Branimir Korać • utorak, 07.02.2017.
Čilić saznao prvog protivnika u Montpellieru, ponedjeljak koban za oba nositelja
Foto: EPA

Samo dva nositelja nastupila su na tri ovotjedna turnira prvog dana glavnog ždrijeba i obojica su upisali poraze. Horacio Zeballos i Marcel Granollers već u prvom kolu upisali su poraze...

Sedmi nositelj turnira u Montpellieru Marcel Granollers zaustavljen je već u prvom kolu. Bolji je bio domaći igrač Jeremy Chardy koji je slavio u tri seta. Prvi set Francuz je uzeo sa 6:0, ali je morao spasiti čak šest break lopti i to u dva gema. Nakon toga Granollers se vratio, u trećem setu nadoknadio break zaostatka, ali u konačnici ipak pao i upisao poraz. Ovo mu je treći uzastopni poraz, a jedinu pobjedu ove godine ostvario je u prvom kolu Sydneyja protiv Santiaga Giralda.

Protivnika u drugom kolu saznao je Marin Čilić koji je kao prvi nositelj bio slobodan na startu. Čilić će igrati protiv Dustina Browna koji je okončao loš dan za Španjolce pobjedom u dva seta protiv Guillerma Garcije Lopeza. Brown je pogodio 11 as servisa i nije nijednom izgubio svoj početni udarac. U prvom setu bio je suočen s dvije set lopte na svom servisu, izvukao se i u nastavku meča nije imao problema.

Moldavac Radu Albot u Sofiji je stigao do drugog kola. Protivnik mu je bio domaći igrač s pozivnicom Aleksandar Lazarov, 19-godišnjak koji je tek 599. igrač svijeta, ali namučio je Albota u prvom setu. Moldavac je tek u 13. igri uspio doći do seta i to nakon što je Lazarov kod 5:4 servirao za set. U tie-breaku Albot je bio uvjerljiv sa 7:0 i dominirao je u drugom setu te izborio dvoboj protiv Davida Goffina.

Prvi ovogodišnji zemljani turnir igra se u Quitu gdje je Gerald Melzer na startu iznenadio Horacija Zeballosa. Šesti nositelj pogodio je čak 21 as, ali bez obzira na to upisao je poraz u tri seta. Tijekom cijelog meča obojica su bili uvjerljivi na svom početnom udarcu čemu svjedoči samo jedan break ukupno u meču. Upravo on donio je Melzeru drugi set.

Očekivanu pobjedu upisao je Santiago Giraldo protiv Benjamina Beckera. Giraldo je jači igrač na zemljanoj podlozi i njegova pobjeda se i očekivala. Bio je to dvoboj igrača koji još nisu ove godine upisali pobjedu, a "račun je otvorio" Kolumbijac koji prolazi u drugo kolo i tako nastavlja seriju pobjeda u međusobnim dvobojima.

Najkraći meč bio je onaj između Janka Tipsarevića i Daniela Gimeno-Travera koji je potrajao tek 20 minuta. Španjolac je na kraju predao meč zbog problema s desnom rukom čime je Tipsarević kod vodstva 4:1 izborio prolaz u sljedeću rundu natjecanja.

ATP Montpellier, prvo kolo:
Jeremy Chardy (Francuska) - Marcel Granollers (Španjolska, 7) 6:0, 3:6, 6:3
Dustin Brown (Njemačka) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 7:6(4), 6:3

ATP Sofija, prvo kolo:
Radu Albot (Moldavija) - Aleksandar Lazarov (Bugarska, WC) 7:6(0), 6:2

ATP Quito, prvo kolo:
Gerald Melzer (Austrija) - Horacio Zeballos (Argentina, 6) 6:7(4), 6:3, 7:6(4)
Santiago Giraldo (Kolumbija) - Benjamin Becker (Njemačka) 6:4, 6:4
Janko Tipsarević (Srbija, WC) - Daniel Gimeno-Traver (Španjolska) 4:1 predaja Gimeno-Travera

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2017. u 14:03
    Pobjednik turnira u Montpellieru osvaja €85,945 dok u DC...
    Obrisan korisnik
  • interreg07.02.2017. u 08:52
    Ispao u drugom kolu AO, preskocio DC da bi se bolje pripremio a sad igra ovaj potpuno beznacajan turnir...
    interreg