Rukomet

Veszprem bez problema protiv Egera, Sulić stopostotan, Alilović uspješniji od Miklera

Branimir Korać • utorak, 07.02.2017.
Veszprem bez problema protiv Egera, Sulić stopostotan, Alilović uspješniji od Miklera
Foto: FaH

Veszprem i Szeged nastavljaju bitku za prvo mjesto u mađarskom prvenstvu. U susretu 15. kola Veszprem je ugostio momčad Egera i glatko je slavio 37:28...

15. kolo mađarskog prvenstva Veszpremu je donijelo dvoboj protiv Egera, momčadi iz donjeg dijela ljestvice, a aktualni mađarski prvak nije imao problema na putu do pobjede.

Domaćin je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, stvorio je visoku prednost i dalje je rutinski odradio posao.

Na odmoru je bilo 18:10 za Veszprem, a Xavier Sabate na poluvremenu zamijenio je vratare pa je tako umjesto Mirka Alilovića na gol stao Roland Mikler koji je u drugom dijelu primio osam pogodaka više. Doduše i obrana domaćina je popustila nakon što je pitanje pobjednika riješeno, no ostat će zabilježeno da je Alilović sa šest obrana i 38 posto uspješnosti dao doprinos u ovoj pobjedi. Mikler je imao obranu više, ali i 18 primljenih pogodaka.

Briljirao je Dragan Gajić koji je postigao deset pogodaka iz deset pokušaja dok je stopostotan bio i Renato Sulić s četiri pogotka.

Kod gostiju Richard Štochl skupio je 13 obrana, Igor Radojević postigao je osam pogodaka, a Mate Menyhart pet pogodaka.

Ovom pobjedom Veszprem je učvrstio prvu poziciju s tri boda više od Szegeda, ali i s dvije utakmice više. Eger je dosta nisko na tek 11. poziciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!