Tenis

VIDEO: Ram iznenadio Dolgopolova u Quitu, pobjeda za Matu Pavića, poraz Antonija Šančića

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2017.
VIDEO: Ram iznenadio Dolgopolova u Quitu, pobjeda za Matu Pavića, poraz Antonija Šančića
Foto: EPA

Zahuktava se akcija na ATP turnirima u Montpellieru, Sofiji i Quitu gdje su u utorak nastupali i hrvatski igrači i to s polovičnim učinkom u konkurenciji parova...

Prvo kolo u Montpellieru nije predstavljalo neki veliki problem za Fernanda Verdasca. Ždrijeb mu se nasmiješio jer je za protivnika dobio domaćeg lucky-losera Gregoirea Barrerea s kojim nije imao problema. Za pobjedu je trebao samo 54 minute, pritom je imao čak 84 posto uspješnosti nakon prvog servisa, a Barrere je u cijelom meču osvojio samo dva gema na svom servisu.

Antonio Šančić poražen je već u prvom kolu konkurencije parova s Aliaksandrom Burijem iz Bjelorusije. Oni su imali vrlo težak zadatak, igrali su protiv Francuza koji su dobri u parovima Juliena Benneteaua i Jeremyja Chardyja i iako su osvojili prvi set sa 6:1, nisu uspjeli iznenaditi.

Na turniru u Sofiji peti nositelj Gilles Müller lakoćom je prošao do drugog kola pobjedom protiv francuskog kvalifikanta Matthiasa Bourguea. 17 aseva za iskusnog Luksemburžanina koji je potpuno nadigrao Bourguea i slavio za sat i 20 minuta uz pet izgubljenih gemova. Realno drugačiji ishod nije se niti očekivao, deset godina stariji tenisač bio je veliki favorit što je i potvrdio.

Martin Kližan na startu sezone u Sydneyju bio je prisiljen predati meč Andreju Kuznjecovu nakon što je odlično krenuo, a onda iscrpljen potpuno pao. Prilika za uzvrat došla je već u Sofiji gdje je Kližan slavio za 75 minuta u dva seta sa 6:0, 7:6. Prvi set bio je jednosmjerna ulica da bi u drugom Kuznjecov imao break prednosti, ali na servisu za set nije izdržao i tu je pao. Nakon toga sve je bilo u znaku Kližana.

Mate Pavić u Sofiji igra s Alexanderom Peyom, a kroz prvo kolo prošli su pobjedom u dva seta. Nisu imali lagan posao, čekali su ih Robin Haase i Philipp Petzschner, ali drugi nositelji opravdali su status favorita i izborili prolaz. U četvrtfinalu čekaju ih Bugari Dimitar Kuzmanov i Aleksander Lazov koji ne bi trebali predstavljati veliki problem.

Za iznenađenje u Quitu pobrinuo se Matthew Ebden koji je u tri seta svladao Agustina Velottija. Iako je Argentinac kroz kvalifikacije stigao do glavnog turnira, na ovoj podlozi bolje se snalazi od Ebdena, ali nije uspio doći do pobjede iako je uzeo prvi set.

Kvalifikant Roberto Carballes Baena iznenadio je Brazilca Rogerija Dutru da Silvu i pomeo ga s terena sa 6:3, 6:1. Neočekivano loše otvaranje zemljane sezone za 88. igrača svijeta kojem je upravo ova podloga najjača. Carballesu Baeni očito su pomogli mečevi u kvalifikacijama gdje je dobio dodatne "minute" na terenu.

Težak posao imao je treći nositelj Renzo Olivo koji je tek u tie-breaku trećeg seta svladao domaćeg igrača s pozivnicom Emilija Gomeza. Olivo je u trećem setu gubio 4:2, ali uspio se na vrijeme vratiti i onda u 13. igri doći do drugog kola.

Najveće iznenađenje priredio je Rajeev Ram pobjedom u tri seta protiv Aleksandra Dolgopolova. Dolgopolov je bio veliki favorit u ovom susretu, Ram je puno bolji na bržim podlogama, ali ovdje je uspio okrenuti meč. Dolgopolov je vodio sa 6:3, 6:5, servirao za meč i stao. Nakon izgubljenog drugog seta našao se u zaostatku 4:0 što nije uspio nadoknaditi.

Alejandro Falla već duže vrijeme traži pravu formu, a ovdje je krenuo dobro i to pobjedom protiv Alessandra Giannessija u dva seta. Talijan je dobro krenuo u drugom setu gdje je poveo s 3:0 i nakon toga nije uzeo više niti gem te je upisao poraz.

Spomenimo i da su hrvatski tenisači u konkurenciji parova na Challengeru u Budimpešti bili uspješni. Nino Serdarušić i Lorenzo Giustino svladali su Yannika Reutera i Marka Vervoorta sa 6:7(3), 6:2, 10:6, a Dino Marcan i Tristan-Samuel Weissborn s 4:6, 6:2, 10:8 bili su bolji od Evgenija Donskoja i Denisa Macukeviča.

ATP Montpellier, prvo kolo:
Ilja Marčenko (Francuska) - Quentin Halys (Francuska, WC) 6:4, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska, 8) - Gregoire Barrere (Francuska, LL) 6:2, 6:1
Benoit Paire (Francuska) - Karen Hačanov (Rusija) 7:6(4), 6:4
Daniil Medvedev (Rusija) - Tobias Kamke (Njemačka) 6:2, 7:6(3)

ATP Montpellier, prvo kolo parova:
Julien Benneteau/Jeremy Chardy (Francuska/Francuska) - Aliaksandr Buri/Antonio Šančić (Bjelorusija/Hrvatska) 1:6, 6:2, 10:7

ATP Sofija, prvo kolo:
Gilles Müller (Luksemburg, 5) - Matthias Bourgue (Francuska, Q) 6:3, 6:2
Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka, Q) - Teimuraz Gabašvili (Rusija, LL) 2:6, 6:0, 6:1
Mihail Južnji (Rusija) - Marko Tepavac (Srbija, LL) 7:6(2), 6:4
Robin Haase (Nizozemska) - Dimitar Kuzmanov (Bugarska, WC) 6:4, 6:3
Martin Kližan (Slovačka, 8) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:0, 7:6(4)

ATP Sofija, prvo kolo parova:
Mate Pavić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija, 2) - Robin Haase/Philipp Petzschner (Nizozemska/Njemačka) 7:6(8), 6:3

ATP Quito, prvo kolo:
Matthew Ebden (Australija) - Agustin Velotti (Argentina, Q) 2:6, 6:4, 6:3
Roberto Carballes Baena (Španjolska, Q) - Rogerio Dutra da Silva (Brazil) 6:3, 6:1
Renzo Olivo (Argentina, 8) - Emilio Gomez (Ekvador, WC) 5:7, 6:2, 7:6(5)
Nicolas Kicker (Argentina) - Guido Andreozzi (Argentina) 4:6, 6:3, 6:4
Rajeev Ram (SAD) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 5) 3:6, 7:6(4), 6:3
Alejandro Falla (Kolumbija, Q) - Alessandro Giannessi (Italija) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!