Tenis

Hrvatska uvjerljiva protiv Bosne i Hercegovine, tri pobjede bez izgubljenog seta

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2017.
Hrvatska uvjerljiva protiv Bosne i Hercegovine, tri pobjede bez izgubljenog seta
Foto: EPA

Hrvatska Fed Cup reprezentacija na turniru u Tallinnu krenula je očekivanom pobjedom protiv Bosne i Hercegovine. Slavila je s 3-0 i nije izgubila niti set...

Otvaranje Fed Cup turnira euroafričke skupine u Tallinnu prošao je dobro za Hrvatsku. Kao što se i očekivalo, protiv Bosne i Hercegovine nije bilo problema i Hrvatska je glatko upisala prvu pobjedu.

Prva je na teren izašla Donna Vekić koja je igrala protiv Jelene Simić i rutinski slavila za 73 minute sa 6:2, 6:1. Simić je 551. igračica svijeta i kao takva nije predstavljala posebnu opasnost za Osječanku.

Još uvjerljivija bila je Ana Konjuh koja je pomela Deu Herdželaš, najbolju igračicu Bosne i Hercegovine, trenutno plasiranu na 473. mjestu WTA ljestvice.

Konjuh je za pobjedu trebala tek 53 minute, pritom je izgubila u drugom setu dva gema, a u prvom niti gem. U drugom setu Ana je imala niskih 33 posto ubačaja prvog servisa, tu je Herdželaš došla d jednog breaka, ali nije joj to previše značilo.

Uslijedio je dvoboj parova koji je jedini bio zanimljiv. U njemu su Darija Jurak i Tena Lukas igrale protiv Herdželaš i Anite Husarić i slavile sa 7:6, 6:2.

U prvom setu vodila se ravnopravna bitka i hrvatski par slavio je tek s 8:6 u 13. igri. U nastavku je ipak došla do izražaja kvaliteta Jurak i Lukas koje su uspješno dovršile posao.

Hrvatsku u petak očekuje dvoboj protiv Mađarske predvođene Timeom Babos i bit će to izravan dvoboj za prvo mjesto u skupini. Prvoplasirani iz ove skupine igrat će protiv prvoplasiranog iz skupine C u kojoj su Velika Britanija, Portugal, Turska i Latvija, a pobjednik tog dvoboja ide u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

FED Cup

Hrvatska - BiH 3:0

Donna Vekić - Jelena Simić 6:2, 6:1
Ana Konjuh - Dea Herdželaš 6:0, 6:2
Darija Jurak/Tena Lukas - Dea Herdželaš/Anita Husarić 7:6(6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac08.02.2017. u 18:43
    bravo cure..
    teniosac