Tenis

Franko Škugor uz puno muke do prolaza u drugo kolo

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2017.
Franko Škugor uz puno muke do prolaza u drugo kolo
Foto: FaH

Nakon što je sjajno odradio posao u Davis Cupu protiv Španjolske, Franko Škugor otputovao je za Budimpeštu gdje nastupa na tamošnjem Challengeru. U prvom kolu u teškom dvoboju stigao je do pobjede protiv Ilje Ivaške...

175. igrač svijeta Ilja Ivaška iz Bjelorusije pošteno je namučio Franka Škugora u prvom kolu Challengera u Budimpešti. Bez obzira na pobjedu protiv Carrena Buste i dobar otpor Bautisti Agutu u Davis Cupu, Challenger Tour nešto je sasvim drugo i Škugor nije niti očekivao lagan posao protiv 45 mjesta bolje rangiranog protivnika.

Ivaška je od početka susreta pokazao da to neće biti šetnja za hrvatskog igrača i da će Škugor morati proliti puno znoja da bi došao do pobjede.

Prvi set otišao je na stranu Bjelorusa koji je kod 3:2 napravio break i do kraja seta mirno odradio posao te uzeo set sa 6:3.

U drugom setu Škugor je spasio jednu break loptu u završnici i nakon toga u 13. igri bio bolji sa 7:5. Treći set donio je dramu. Kod 5:5 Škugor je imao čak šest break lopti u najdužem gemu meča, nije ih realizirao, a zatim u sljedećem gemu suočio se s prvom meč loptom. Nakon što ju je spasio, do kraja meča izgubio je samo jedan poen i odjurio do pobjede.

U drugom kolu igrat će protiv osmog nositelja Luce Vannija iz Italije koji je sa 6:3, 6:3 svladao sunarodnjaka Andreu Arnaboldija.

Challenger Budimpešta, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska) - Ilja Ivaška (Bjelorusija) 3:6, 7:6(5), 7:6(0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg09.02.2017. u 09:43
    Gledao sam mec i vidi se da oba igraca mogu komotno biti i u prvih sto. Zato i nije lako tamo dospijeti jer ima takvih igraca puno vise nego sto ih moze biti u prvih sto. Osim toga igrati meceve vecinom bez ikakvih gledatelja stvarno nije jednostavno. Tesko je tako i gledati a kamoli igrati.
    interreg
  • Obrisan korisnik08.02.2017. u 22:37
    Tesko da može više i bolje od ovoga,ipak ima 29 godina i njegov teniski razvoj je gotov sta je napravio je napravio, ali svaka cast na trudu i upornosti.
    Obrisan korisnik
  • narada10808.02.2017. u 19:47
    11. gem u trećem je komotno trajalo više od 20 min.
    narada108
  • teniosac08.02.2017. u 18:59
    samo nek je i dalje fajter,rezultati i ranking će doći..
    teniosac