Ostali sportovi

Odlični rezultati za Jastreb i Marjan na Europskom klupskom prvenstvu

Sportnet • četvrtak, 09.02.2017.
Odlični rezultati za Jastreb i Marjan na Europskom klupskom prvenstvu

Na 5. Europskom taekwondo prvenstvu klubova zadnjeg dana natjecanja na tatami su stupila i 3 natjecatelja TKD kluba Jastreb iz Zagreba u pratnji trenera Dejana Mesarova, nakon što su se sva trojica proteklog vikenda okrunila titulom prvaka grada Zagreba.

Hrvoje Šep ispao je već u prvom kolu u kojem ga je čekao tuniški olimpijac i prvi nositelj u kategoriji -87kg Trabelsi Yassine, značajno iskusniji i na ovom natjecanju dominantniji protivnik koji je borbu dobio pri rezultatu 15:4.

Luka Horvat -80kg okrunio se brončanom medaljom. U prvom kolu pobijedio je turskog predstavnika Simseka Okana rezultatom 8:6 nakon čega u drugom kolu pobjeđuje poljskog predstavnika Karola Holubowicza rezultatom 6:5 poslije čega polufinalnu borbu gubi od prvog nositelja, azerbajdžanskog brončanog olimpijca i aktualnog prvaka Europe Beigija Harcheganija Milada rezultatom 9:16.

Jastreb ima i europskog prvaka na 5. Europskom klupskom taekwondo prvenstvu 2017., teškaša Vedrana Goleca +87kg koji je danas u finalnoj borbi uspio poraziti olimpijskog pobjednika, aktualnog prvaka i najboljeg teškaša svijeta, nositelja kategorije +87kg Azerbajdžanca Radika Isaeva rezultatom 7:6. 

U ekipnom poretku Taekwondo klub Jastreb osvojio je drugo mjesto:
1. mj. Azerbajdžan
2. mj. Jastreb
3. mj. Marjan

Jastrebovi natjecatelji nastavljaju svoju tursku turneju i nakon tjedan dana treninga nastupit će 14. veljače na novom G1 natjecanju 4. otvorenom prvenstvu Turske.

Drugog dana europskog klupskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Turskoj u Antaliyji na tatami su izašle i seniorke, a do srebrnog odličja stigla je članica Marjana Matea Jelić. Tako je Jelić nastavila odlične rezultate seniora Kanaeta i Brečića koji su dan ranije stigli do zlata i bronce. U prvom kolu kategorije do 67 kilograma Jelić je slavila prekidom 19:5 zbog bodovne nadmoći protiv Turkinje Oznur Basarir, u drugom je bila bolja od Mađarice Rebeke Furedi da bi u polufinalu svladala odličnu Faridu Azizovu iz Azerbajdžana 9:8. U finalu je Matea poražena od Ukrajinke Tetiane Tetereviatnikove s tijesnih 2:3.

Bruna Vuletić je nakon pobjede 12:0 u prvom kolu kategorije 57 kilograma protiv Mađarice Csenge Patakfalvy zaustavljena u četvrtfinalu od Poljakinje Adamkiewicz. Ivana Babić izgubila je prvo kolo kategorije do 62 kilograma od Seyme Nur Sogut iz Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!