Zimski sportovi

Švicarke slavile u kombinaciji, Leona Popović nije završila slalomsku vožnju

Branimir Korać • petak, 10.02.2017.
Švicarke slavile u kombinaciji, Leona Popović nije završila slalomsku vožnju
Foto: EPA

Švicarka Wendy Holdener nova je svjetska prvakinja u kombinaciji. Holdener je slavila s pet stotinki prednosti ispred sunarodnjakinje Michelle Gisin...

Dosta razloga za domaće navijače u St. Moritzu na Svjetskom prvenstvu. Danas je na rasporedu bila kombinacija za skijašice, a dvije Švicarke uzele su zlato i srebro.

Wendy Holdener osvojila je svoje prvo seniorsko odličje na velikim natjecanjima, slavila je sa samo pet stotinki prednosti nad Michelle Gisin.

Holdener je odlična tehničarka, u slalomu je često na pobjedničkom postolju, ali uz City Event u Stockholmu prošle godine, ima tek jednu pobjedu i to u superkombinaciji u Lenzerheidu također 2016.

Već nakon odlično odrađene vožnje spusta gdje je zauzela četvrto mjesto s malim zaostatkom za tada vodećom Gisin, bilo je jasno da Holdener prelazi u ulogu prvog favorita za zlato. U slalomu nije podbacila, odradila ga je u skladu s očekivanjima i došla na vrh.

Gisin je s druge strane ostala na postolju plasmanom na drugu poziciju sa samo pet stotinki zaostatka za sunarodnjakinjom.

Broncu je uzela Austrijanka Michaela Kirchgasser koja je imala najbolju slalomsku vožnju i napredovala je u poretku. Ćetvrtoplasirana Švicarka Denise Feierabend ipak je puno zaostala za vodećom trojkom.

Nastupila je i Leona Popović koje je nakon spusta držala 33. mjesto, ali nije završila slalomski nastup i ostala je bez plasmana.

Kombinacija, St. Moritz:
1. Wendy Holdener (Švi) 1:58.88
2. Michelle Gisin (Švi) +0.05
3. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.38
4. Denise Feierabend (Švi) +0.82
5. Lindsey Vonn (SAD) +0.85
6. Marie-Michele Gagnon (Kan) +1.27
7. Federica Brignone (Ita) +1.38
8. Maruša Ferk (Slo) +1.84
9. Ricarda Haaser (Aut) +1.93
10. Ragnhild Mowinckel (Nor) +1.96
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!