Zimski sportovi

Teška ozljeda označila kraj sezone za Laru Gut

HINA • petak, 10.02.2017.
Teška ozljeda označila kraj sezone za Laru Gut
Foto: EPA

Prošlosezonska ukupna pobjednica Svjetskog kupa, švicarska skijašica Lara Gut (25) propustit će ostatak ove sezone zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena koju je zadobila u padu tijekom zagrijavanja za nastup u slalomu u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Gut je nakon spusta zauzimala treće mjesto i bila u odličnoj poziciji za osvajanje još jedne medalje na domaćem SP, nakon bronce u superveleslalomu u utorak. No, nije uspjela niti stići na start slaloma zbog pada na pregledu staze.

Po osvajanju velikog Kristalnog globusa prošle sezone Gut je u Švicarskoj postala sportska superzvijezda u rangu tenisača Rogera Federera, a na domaćem SP je za cilj postavila osvajanje četiri medalje, među kojima je bila i ona iz nedjeljnog spusta kojega će sada morati propustiti.

Teška ozljeda Gut u drugi plan je gurnula i veliki uspjeh njezinih reprezentativnih kolegica Wendy Holdener i Michelle Gisin koje su osvojile zlato i srebro u kombinaciji.

Trenutačno je Gut drugoplasirana u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 1023 boda, 180 manje od vodeće Amerikanke Mikaele Shiffrin. U redoslijedu superveleslaloma Gut je vodeća sa 300 bodova, 44 više od druge Lihtenštajnke Tine Weirather, dok je u redoslijedu spustašica druga sa 77 bodova iza Slovenke Ilke Štuhec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!