Nogomet

Sjajan debi Kulušića u dresu Rijeke, brojni prvoligaši odradili generalke

Branimir Korać • subota, 11.02.2017.
Sjajan debi Kulušića u dresu Rijeke, brojni prvoligaši odradili generalke
Foto: FaH

Sljedeći tjedan vraća se MAXtv Prva liga, a ovu subotu brojni prvoligaši odigrali su posljednje pripremne utakmice uoči nastavka sezone...

U posljednjem susretu na španjolskim pripremama Osijek je poražen od Puškaš Akademije s 2:1. U teškim uvjetima po jakoj kiši na natopljenom terenu Osječani su imali dosta prilika, ali sreća je bila na strani Mađara.

Poveo je hrvatski prvoligaš pogotkom Josipa Kneževića iz kaznenog udarca u 36. minuti, ali vrlo brzo Mađari su došli do izjednačenja pogotkom Laszla Lencsea također iz kaznenog udarca.

U drugom dijelu Daniel Prosser donio je pobjedu Mađarima udarcem s 18 metara. Inače Osječani su tijekom susreta i dva puta gađali gredu, prvo sreće nije imao Knežević, a zatim i Perošević, a velike prilike propuštali su Grgić, Šimunac i Perošević.

Osijek: Žitnjak, Lončar, Leko, Šimunec (Džolan), Marin, Petrović, Lulić, Knežević, Grgić, Perošević, Vojnović.

Inter je u generalnoj probi za nastavak sezone ugostio Sesvete i na terenu s umjetnom travom u Zaprešiću odigrao bez pogodaka. U susretu praktički bez prilika Zaprešićani su nastupili bez nekolicine igrača, a Samir Toplak nije bio posebno zadovoljan prikazanim.

"Nismo bili konkretni, nismo imali dubinu. To je i logično kad u sastavu nemamo špicu. U posjedu smo bili sigurni, ali i jalovi. Premalo smo bili gladni golova, ostali smo skoro bez ijedne prilike. Suparnik je igrao zgusnuto, teren je manjih dimenzija, sve to se lako moglo vidjeti. Mogu biti zadovoljan s time što smo kontrolirali situaciju i suparniku nismo dozvolili nešto posebno. Ali, nešto posebno nismo stvorili ni mi", rekao je za klupsku stranicu.

Inter: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin, Šarić, Postonjski, Brlečić, Blažević, Polizzi, Mujagić. (Još su igrali: Mbong, Zulim, Begić, Puljić, Šiljić.)

Lokomotiva je igrala protiv Zagreba i visoko je slavila s 4:0. Pjesnici oslabljeni u odnosu na prvi dio sezone, a u dresu Lokosa nastupio je i Portugalac Chiquinho, posljednje pojačanje pristiglo iz Leixoesa.

Već nakon 50 minuta Lokomotiva je imala vrlo visoku prednost, vodila je s 4:0 i bilo je jasno da nemoćni Pjesnici neće moći napraviti nešto više u ovom susretu.

Golijadu je otvorio već u devetoj minuti Cekici, tri minute kasnije zabio je Mihaljević, u 25. minuti na 3:0 povisio je Grezda, a priču je zaključio Cekici u 50. minuti.

Lokomotiva: Šemper, Rožman, Rrahmani, Kolinger, Capan, Ivanušec, Šunjić, Grezda, Bočkaj, Cekici, Mihaljević (Još su igrali: Filipović, Oluić, Doležal, Ćorić, Chiquinho, Stolnik, Halilović, Lovrić)

Rijeka je posljednju provjeru imala na Rujevici protiv Domžala i na kraju je izvukla pobjedu 3:2. Slovenci su vodili 2:0, a pobjedu Riječanima donio je Ante Kulušić svojim drugim golom, igrač koji je posljednji pojačao lidera HNL-a.

Domžale su na poluvremenu imale vodstvo 2:0 golovima Majera i Franjića, a prvom golu Slovenaca kumovala je velika pogreška Eleza koji je poklonio loptu strijelcu Majeru.

Na startu drugog dijela sreća je pomazila domaćina kada je udarac Bratanovića zaustavila greda, a onda je krenuo preokret. U 54. minuti Kulušić iz gužve nakon slobodnog udarca smanjuje na 2:1, a šest minuta kasnije Martić je proigrao Gavranovića koji poravnava.

U samoj završnici Riječani su izborili korner iz kojeg ubacuje Matei, a Kulušić svojim drugim pogotkom donosi slavlje domaćim navijačima.

Rijeka: Prskalo (od 51' Sluga), Ristovski (od 46' Martić), Šofranac (od 46' Kulušić), Elez, Zuta (od 46' Gavranović), Maleš (od 46' Čanađija), Mišić, Črnic (od 46' Matei), Vešović, Andrijašević (od 69' Ajayi), Gorgon.

Slaven Belupo upisao je pobjedu u Čatežu gdje je imao posljednju provjeru protiv slovenskog prvoligaša Gorice. Koprivničanci su slavili 1:0.

Strijelac jedinog pogotka za Kopićevu momčad bio je mladi Bogojević koji je zabio za pobjedu u 84. minuti susreta.

Kineski drugoligaš Dalian Transcendence bio je posljednji protiv pulske Istre i upisao je u Umagu visok poraz 4:0. Puljani su glatko slavili, bili bolji cijelim tijekom susreta i spremni čekaju nastavak sezone.

Nešto više od pola sata trebalo je Istri da dođe do visoke prednosti 3:0. Prvo je u 15. minuti Lucio izbacio iz kornera, a Žižić doveo Istru u vodstvo, u 27. minuti ponovno nakon kornera zabija Gojković, a u 33. Puclin je zaustavljen u 16 metara, a kazneni udarac realizira Roce.

U drugom dijelu Istra je usporila, ali je svejedno stigla do još jednog pogotka, ovaj put preko Solomona.

Istra 1961: Ivušić, Miloš, Žižić, Gojković (od 77. Gojković), Pavić (od 46. Kitanovski), Puclin (od 46. Urošević), Paracki (od 66. Prelčec), Gržan (od 66. Bouhna), Lucio, Roce (od 66. Burić), Solomon (od 77. Ljubanović).

Poraz uoči drugog dijela sezone upisala je Cibalia koja je igrala protiv Čelika iz Zenice i u Međugorju izgubila 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Jusić nakon kornera u 76. minuti.

Prijateljske utakmice:
Osijek - Puškaš Akademija 1:2
Inter - Sesvete 0:0
Zagreb - Lokomotiva 0:4
Rijeka - Domžale 3:2
Gorica - Slaven Belupo 0:1
Istra 1961 - Dalian Transcendence 4:0
Cibalia - Čelik 0:1

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!