Tenis

Nikola Mektić glatko poražen na startu kvalifikacija u Memphisu

Branimir Korać • subota, 11.02.2017.
Nikola Mektić glatko poražen na startu kvalifikacija u Memphisu
Foto: FaH

Nikola Mektić nije uspio proći prvu prepreku u kvalifikacijama na turniru u Memphisu. Bolji je bio Nijemac Benjamin Becker koji je slavio s dva puta po 6:3...

Nikola Mektić u Memphis je otputovao primarno zbog nastupa u konkurenciji parova, no ukazalo se prazno mjesto u kvalifikacijama singla gdje je uskočio, ali i odmah upisao poraz.

Protivnik je bio 126. igrač svijeta Benjamin Becker koji do ovog dvoboja nije znao za pobjedu u 2017. godini, ali bio je bolji od Mektića koji tako nastavlja seriju poraza u singlu.

Nijemac je relativno lako slavio, u oba seta stigao je do prednosti, Mektić je imao prilike za povratak, ali nije ih iskoristio.

U trećem gemu Becker je stigao do 15:40 i prvi put oduzeo servis Mektiću koji kod 3:2 ima 0:40, ali ne koristi tu priliku i Nijemac još jednim breakom na kraju seta dolazi do 6:3.

U drugom setu slična priča. Ponovno je Becker stigao do breaka i poveo s 4:2 da bi Mektić imao u sljedećem gemu break loptu koju ne koristi i odlazi u poraz.

Becker će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Tima Smyczeka, a Hrvatska će svejedno imati predstavnika u glavnom ždrijebu. Ivo Karlović postavljen je za prvog nositelja i bit će slobodan u prvom kolu.

ATP Memphis, kvalifikacije prvo kolo:
Benjamin Becker (Njemačka) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!