Košarka

VIDEO: Knicksi proradili u obrani i svladali Spurse, Caldwell-Pope donio pobjedu Pistonsima

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.02.2017.
VIDEO: Knicksi proradili u obrani i svladali Spurse, Caldwell-Pope donio pobjedu Pistonsima
Foto: EPA

Četiri NBA susreta bila su na rasporedu u nedjelju, a hrvatski košarkaši nisu nastupili. Najzanimljiviji dvoboj odigran je u Madison Square Gardenu gdje su Knicksi svladali Spurse...

New York Knicksi svladali su San Antonio Spurse 94:90 u susretu u kojem je domaćin pokazao puno bolje obrambeno izdaje nego dva dana ranije protiv Denver Nuggetsa. U tom susretu primili su 131 poen, a ovaj put zaustavili su protivnika na samo 36 posto ubačaja iz igre, i to snažne Spurse.

Inače, James Dolan prije susreta u svlačionicu je doveo neke od poznatih bivših igrača Knicksa i to je pozitivno utjecalo na momčad koja je ovaj put itekako grizla u obrani. Spursi su tek osam minuta prije kraja prešli granicu od 70 poena, a u završnici susreta dva uzastopna ubačaja Carmela Anthonyja odvela su New York na 92:86 33 sekunde prije kraja i pobjednik je odlučen.

"Trava je zelenija, a nebo je češće plavo ako pobjeđujete. Nemam 'drama-metar' da bih to potvrdio, ali manje drame u i oko momčadi, čini moj posao lakšim", rekao je Gregg Popovich nakon susreta aludirajući na probleme koji se događaju u i oko momčadi New Yorka. Priče oko tradea Anthonyja, zatim zabrana ulaska u MSG za Charlesa Oakleyja, sve su to stvari koje ne pomažu Knicksima, ali u ovom susretu igrači su privremeno zaboravili na njih.

Upravo Anthony predvodio je New York s 25 poena i sedam skokova, a Derrick Rose dodao je 18 poena. Kod Spursa Kawhi Leonard bio je na 36 poena i devet skokova, a LaMarcus Aldridge dodao je 15 poena i deset skokova.

Detroit Pistonsi stigli su do gostujuće pobjede protiv Toronto Raptorsa 102:101. Tijesan dvoboj odlučila je trica Kentaviousa Caldwell-Popea 13 sekundi prije kraja i to tek druga iz čak 12 pokušaja. Samo jednu u prvih 11 pokušaja uspio je ubaciti, uzeo je i tu važnu te bio precizan.

Raptorsi su tijekom susreta imali i 16 poena prednosti, u završnici su vodili 101:96, ali nisu to znali zadržati i na kraju su upisali neočekivani poraz.

"U zadnjoj četvrtini sve je išlo krivim smjerom. Dolazili smo u iste situacije i ponavljali iste pogreške. Neke stvari definitivno moramo promijeniti", rekao je Kyle Lowry.

U pobjedničkom sastavu Tobias Harris ubacio je 24 poena uz šest skokova, Kentavious Caldwell-Pope dodao je 21 poen, a Andre Drummond deset poena uz 18 skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 26 poena uz sedam skokova, a Jonas Valančiunas dodao je 17 poena i devet skokova.

Tom Thibodeau ugostio je svoju bivšu momčad Chicago Bullse i stigao je do visoke pobjede 117:89. Nije neko veliko iznenađenje, Bullsi su nastupili bez Jimmyja Butlera, Dwyanea Wadea i Nikole Mirotića što je bio velik hendikep.

Bullsi nisu imali šanse, upisali su 18 izgubljenih lopti, imali su 11 skokova manje i u reketu su ubacili čak 18 poena manje. Sve je bilo poznato vrlo brzo, već u prvoj dionici domaćin je imao 19 poena viška da bi u nastavku susreta vodio i gotovo 30 razlike.

"Uvijek je teško igrati protiv onih s kojima si povezan. Navijam za Bullse, posebno za one igrače koje sam trenirao. Želim im sve najbolje osim u susretima protiv moje momčadi. To je velika organizacija, pravi košarkaški grad, tamo sam proveo pet krasnih godina", istaknuo je Thibodeau nakon susreta.

Minnesotu su predvodili Andrew Wiggins s 27 poena i šest skokova, Karl-Anthony Towns dodao je 22 poena i sedam skokova, Ricky Rubio 17 poena, 11 asistencija i šest skokova, a Gorgui Dieng deset poena uz 13 skokova. Kod Bullsa po 16 poena upisali su Doug McDermott i Bobby Portis (šest skokova).

U dvoboju DeMarcusa Cousinsa i Anthonyja Davisa pobjedu su odnijeli Cousinsovi Kingsi. Dobar nastup Sacramenta u drugom dijelu osigurao je 23. ovosezonsku pobjedu.

"Previše smo griješili i puno toga promašili. U nekim situacijama sami smo se stavili u tešku poziciju kada smo imali jednostavna rješenja, trebamo manje riskirati u takvim situacijama", rekao je nakon susreta trener Pelicansa Alvin Gentry.

Cousins je utakmicu završio s 28 poena, 14 skokova i sedam asistencija te 17. tehničkom pogreškom ove sezone. Darren Collison dodao je 20 poena, šest skokova i osam asistencija. Kod poraženih Davis je bio na 32 poena i deset skokova, a Jrue Holiday na 16 poena, 11 asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti.

NBA:
New York Knicks - San Antonio Spurs 94:90 (Carmelo Anthony 25p, 7sk / Kawhi Leonard 36p, 9sk)
Toronto Raptors - Detroit Pistons 101:102 (DeMar DeRozan 26p, 7sk / Tobias Harris 24p, 6sk)
Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 117:89 (Andrew Wiggins 27p, 6sk / Bobby Portis 16p, 6sk)
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 105:99 (DeMarcus Cousins 28p, 14sk, 7as / Anthony Davis 32p, 10sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!