Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 15.02.2017, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:1 Napoli
Napoli

VIDEO: Dominantna predstava Reala, Napoli još dobro prošao

Dario Dodić • srijeda, 15.02.2017.
VIDEO: Dominantna predstava Reala, Napoli još dobro prošao
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida u dobroj su situaciji nakon prvih 90 minuta ogleda protiv Napolija u osmini finala Lige prvaka. Na Santiago Bernabeuu su slavili s 3:1, iako je rezultat mogao biti i puno gori po talijansku momčad...

Real je uspješno apsolvirao prvi od dva ogleda osmine finala Lige prvaka s Napolijem, na domaćem su travnjaku slavili 3:1, dvoboj nije ni izbliza riješen, ali ukoliko će igrači Zinedinea Zidanea odigrati kao večeras u Napulju, problema za branitelje naslova ne bi smjelo biti.

Mogao je Napoli proći i puno lošije, gosti nisu puno od svoje lepršave napadačke igre uspjeli pokazati u Madridu, fokusirali su se na čuvanje svojih vrata, a to im je tek donekle uspjelo. Primili su tri gola, nije sjajno, ali gosti mogu zadovoljni put Napulja.

Najavu onoga što ih čeka dobili su već nakon 20 sekundi susreta. Odlično su Ronaldo i Benzema kombinirali usamljeni između osmorice gostujućih igrača, u konačnici Portugalac upošljava Francuza, Benzema lijepo puca, Reina još bolje brani.

A onda bljesak iz vedra neba, Napoli dolazi do vodstva u osmoj minuti. Insigne je dobio loptu na nekih 30 metara od gola Reala, primijetio je nepotrebno istrčalog Navasa i plasirao loptu u desni kut za neočekivano vodstvo gostiju.

Veselje Napolija nije dugo trajalo, Real se brzo oporavio od šoka i u 19. minuti došao do izjednačenja. Carvajalje vanjskim dijelom kopačke ubacio s desne strane, točno na glavu Benzeme koji zabija za 1:1.

Iako je bio iznimno raspoložen Ronaldo nekoliko solidnih prigoda nije uspio pretvoriti u pogodak. Jednu od takvih smjestio mu je Luka Modrić, koji je danas odradio sjajan posao kako ofenzivno tako i defenzivno, Portugalac iz izgledne šanse puca preko gola.

Ronaldo je zakuhao i situaciju u samoj završnici prvog dijela. S desne je strane poslao fantastičnu loptu za Benzemu, ovaj lijepo vrškom kopačke puca pokraj istrčalog Reine, no njegov haklerski pokušaj zaustavlja desna vratnica.

Susret je riješen u dva poteza početkom drugog poluvremena. Prvo je Ronaldo lijepo po desnoj strani prošao Koulibalyja, zatim još bolje vratio natrag na rub kaznenog prostora, na noge Kroosa, koji plasira u donji desni kut Napolijevog gola za potpuni preokret Reala.

U 54. minuti konačnih 3:1 postavlja Casemiro sjajnim volejem s 25 metara, nemoćan je bio Reina.

Imao je Napoli veliku priliku za smanjenje Realovog vodstva na 3:2, ali sjajnu priliku nakon dodavanja Callejona propustio je Dries Mertens.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real, dok je Mateo Kovačić čitav susret proveo na klupi. Ivan Strinić i Marko Rog nisu bili niti na klupi, poraz Napolija gledali su s tribina.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Benfica1:0Borussia D.
PSG4:0Barcelona
Real Madrid3:1Napoli
Bayern5:1Arsenal
Bayer Leverkusen2:4Atlético Madrid
Manchester City5:3Monaco
Porto0:2Juventus
Sevilla2:1Leicester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!