Zimski sportovi

Lowell Bailey iznenadio na 20 kilometara, Fourcadea opet skupo stajali promašaji

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2017.
Lowell Bailey iznenadio na 20 kilometara, Fourcadea opet skupo stajali promašaji
Foto: EPA

Američki veteran Lowell Bailey novi je svjetski prvak u biatlonu na 20 kilometara pojedinačno. Bailey je iznenađenje utrke u Hochfilzenu, ovo mu je prva pobjeda, prvo odličje na velikom natjecanju i ujedno i prvo zlato za američki biatlon na svjetskim prvenstvima...

Amerikanci nisu nikada došli do zlata na svjetskim prvenstvima u biatlonu, a onda ga im je donio posve neočekivano Lowell Bailey, 35-godišnjak koji nikada u karijeri nije uspio slaviti u Svjetskom kupu.

Bailey je u Hochfilzenu na 20 kilometara imao savršenu utrku, nije imao nijedan promašaj i bio je dovoljno brz da na kraju dođe do pobjede.

Prednost nad drugoplasiranim Čehom Ondrejom Moravecom na kraju je iznosila nevelikih, ali dovoljnih 3.3 sekunde dok je Martin Fourcade završio kao treći.

Fourcade je branio titulu osvojenu na prošlom SP-u, ali još jednom nije imao mirnu ruku, upisao je dva promašaja i to ga je preskupo stajalo. Na skijama je bio dosta brz, ali nije uspio nadoknaditi zaostatak iz gađanja.

Na kraju je za pobjednikom zaostao 21 sekundu.

Drugoplasirani s prošlog SP-a Dominik Landertinger završio je na tek 26. mjestu dok je brončani Simon Eder završio kao 12.

Nastupila su i dvojica hrvatskih biatlonaca, Krešimir Crnković bio je 96. s deset promašaja i 12 i pol minuta zaostatka dok je Filip Petrović bio 27. s osam promašaja i 13 i pol minuta zaostatka.

Hochfilzen, SP, 20 kilometara:
1. Lowell Bailey (SAD) 48:07.4 (0)
2. Ondrej Moravec (Češka) +3.3 (0)
3. Martin Fourcade (Francuska) +21.2 (2)
4. Erik Lesser (Njemačka) +32.0 (1)
5. Serhij Semenov (Ukrajina) +38.6 (1)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!