Košarka

Zubčić najbolji kod Novgoroda u domaćem porazu, Moskovljani pali u St. Peterburgu

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2017.
Zubčić najbolji kod Novgoroda u domaćem porazu, Moskovljani pali u St. Peterburgu
Foto: EPA

Nova runda utakmica u VTB ligi donijela je neočekivani poraz CSKA na gostovanju kod Zenita, ali i odličan nastup Tomislava Zubčića protiv Uniksa...

Nakon četiri neugodna poraza u nizu, Uniks Kazan ponovno pobjeđuje. Gostovao je kod Nižnij Novgoroda i upisao pobjedu 112:98.

Dvoboj bez nekog velikog obrambenog angažmana pripao je gostima koji su u drugoj četvrtini preuzeli vodstvo i više nisu imali problema. Tijekom drugog poluvremena vodili su i s gotovo 20 razlike te domaćin nije uspio doći do jednoznamenkastog zaostatka i zakomplicirati susret.

U pobjedničkom sastavu Joaquin Colom ubacio je 26 poena uz čak 15 asistencija, a Coty Clarke dodao je 21 poena uz tricu 5/5. Kod domaćina Tomislav Zubčić za 26 minuta ubacio je 22 poena (2/2 za dva, 5/7 za tri) uz četiri asistencije, a Deandre Kane dodao je 19 poena i pet asistencija.

Za iznenađenje pobrinuo se Zenit koji je u St. Peterburgu nadigrao moskovski CSKA i nanio mu tek drugi poraz u VTB sezoni. Prije samo tri mjeseca CSKA je nanio Zenitu najteži poraz u klupskoj povijesti svladavši ga u Moskvi sa 105:56, a sada je stigao uzvrat.

Domaćin je vrlo dobrom obranom držao susret pod kontrolom i na kraju zasluženo slavio. Treba istaknuti i kako je CSKA sa šutom za tricu 8/30 bio čak 12 posto ispod ovosezonskog prosjeka.

Kod Zenita su se istaknuli Stefan Marković s 19 poena i devet asistencija, a Ryan Toolson dodao je 19 poena. Kod poraženih Vitalij Fridzon ubacio je 13 poena, James Augustine 12, a Cory Higgins 11 uz pet skokova.

VTB liga:
Nižnij Novgorod - Uniks Kazan 98:112
Zenit St. Peterburg - CSKA Moskva 90:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!