Košarka

Skroman učinak Žižića u porazu Darušafake, Banvit do pobjede protiv Bešiktaša

Petar Jenjić • četvrtak, 16.02.2017.
Skroman učinak Žižića u porazu Darušafake, Banvit do pobjede protiv Bešiktaša
Foto: EPA

Odigrana su i preostala dva četvrtfinalna susreta turskog košarkaškog kupa. Do pobjede je došao Banvit pobjedom protiv Bešiktaša, a protivnik će im biti Galatasaray koji je slavio protiv Darušafake za koju je skroman učinak ostvario Ante Žižić...

Bešiktaš - Banvit 57:66

Košarkaši Banvita plasirali su se u polufinale turskog kupa kojim su ponovili prošlosezonski uspjeh. Danas su u Ankara Areni nadigrali Bešiktaš rezultatom 57:66 u utakmici u kojoj je pobjednik odlučen tek u završnim minutama.

Bešiktaš je bolje startao i na krilima Kenana Sipahija i D.J. Strawberryja držao rano vodstvo. Banvit uzvraća s osam vezanih poena i nakon trice Tolge Gecima, koja je bila samo nastavak odlične utakmice u ponedjeljak protiv Galatasaraya, poveo sa 16:11. Do kraja četvrtine Bešiktaš poravnava na 16:16 što je bio i konačan rezultat nakon prvih deset minuta.

U ne pretjerano efikasnoj utakmici na poluvremenu je Bešiktaš imao minimalnu prednost (34:33) nakon što su se momčadi izmijenjivale u vodstvu tijekom cijele druge četvrtine. Uvijek raspoloženi Jordan Theodore ubacio je devet Banvitovih poena u ovom razdoblju.

Ključnim se pokazala serija Banvita 15:2 na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu kojom su došli do prve značajnije prednosti od sedam razlike (50:57), pet minuta prije kraja utakmice koju do kraja nisu ispustili.

Banvit je do pobjede predvodio Jordan Theodore s 20 koševa (8/19 iz igre, slobodna bacanja 2/4) i sedam asistencija, dok je Gediminas Orelik dodao 12 poena (2/7 iz igre, slobodna bacanja 7/8) i 12 skokova.

Najbolji je kod Bešiktaša bio Earl Clark s 14 koševa (4/8 za dva, 2/5 za tricu) i 11 skokova.

Galatasaray - Darušafaka 77:71

Posljednji četvrtfinalni dvoboj pripao je košarkašima Galatasaraya koji su u napetoj i zanimljivoj utakmici svladali Darušafaku rezultatom 77:71. Snage će u polufinalu odmjeriti s Banvitom.

Darušafaka je nakon uvodnih ispitivanja snaga napravila seriju 9:0 i došla do prve značajnije prednosti na susretu (5:11). Zbog dva prekršaja u nepune tri minute igre Ante Žižić je bio zamijenjen. Galatasaray uzvraća sa šest poena Pleissa i vraća utakmicu u egal. Prilično neefikasna prva četvrtina završila je rezultatom 13:13.

Izjednačena druga četvrtina nije ponudila prevelike odmake, obje su se momčadi čvrsto držale i nisu dopuštale odvajanje svojih protivnika. Prvo je poluvrijeme tricom zaključio Blake Schilb za dolazak Galatasaraya na minimalan zaostatak (35:36).

Dobro je Galatasaray ušao u posljednju četvrtinu uspjevši stvoriti malo veću zalihu uoči same završnice. Minutu prije kraja Moerman je pogodio tricu za minimalan zaostatak Darušafake (69:68), međutim Guler s dva uzastopna ubačaja rješava pitanje pobjednika.

Do pobjede ih je predvodio Tibor Pleiss s 19 poena (9/17 za dva, slobodna bacanja 1/1) i 12 skokova, dok je Sinan Guler dodao 17 koševa (6/10 iz igre, slobodna bacanja 4/5), šest skokova i šest asistencija.

Darušafaku je predvodio Brad Wanamaker s 24 poena (7/15 iz igre, slobodna bacanja 8/8) i sedam asistencija. Ante Žižić zaključio je susret sa šest poena (3/4 za dva), pet skokova i tri asistencije za 21 minutu provedenu na parketu.

U srijedu smo saznali prvi polufinalni par, to će biti Perasovićev Anadolu Efes koji je slavio protiv Fenerbahčea 82:74 i Pinar Karsiyaka koja je bila bolja od Yesilgiresuna 85:79. Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!