Nogomet

VIDEO: Majstorija Bernardeschija za slavlje Viola u Mönchengladbachu

Dario Dodić • četvrtak, 16.02.2017.
VIDEO: Majstorija Bernardeschija za slavlje Viola u Mönchengladbachu
Foto: EPA

U odličnoj utakmici u Borussia-Parku u Mönchengladbachu nogometaši Fiorentine svladali su Borussiju zahvaljujući prekrasnom pogotku Federica Bernardeschija...

Poprilično je nevjerojatno da je susret šesnaestine finala Europske lige između Borussije Mönchengladbach i Fiorentine završio s tek jednim pogotkom, a još je veće iznenađenje da je kao pobjednik iz susreta izašla Fiorentina.

Domaćin je imao više od igre, kao i bolje prigode za gol, no iako inicijative nije nedostajalo Borussijini napadači nisu uspjeli matirati gostujućeg vratara Tatarusanua.

Nikola Kalinić po prvi je put startao u dresu Fiorentine nakon ozljede, izdržao je gotovo 80 minuta, ali nije konkretnije uspio pomoći Violama u napadu. Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta i bio vrlo dobar, posebno u defenzivnom dijelu, čime su se uostalom gosti i bavili dobar dio utakmice.

Borussia je imala tri dobre prilike za vodstvo u prvih 45 minuta, najbliže su bili u 14. minuti, odlično je pucao Hazard, još bolje obranio Tatarusanu.

Nakon nepreciznog pokušaja Vecina Fiorentina je povela u samoj završnici prvog poluvremena. Federico Bernardeschi savršeno je izveo slobodan udarac s 25 metara i pogodio lijeve rašlje za vodstvo Viola.

Iako je Borussia u nekoliko navrata prijetila i u drugom poluvremenu mreže su do kraja susreta mirovale, Fiorentina je napravila velik korak ka osmini finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!