Tenis

VIDEO: Wozniacki u meču dana svladala Radwansku, Kasatkina iznenadila Kerber

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2017.
VIDEO: Wozniacki u meču dana svladala Radwansku, Kasatkina iznenadila Kerber
Foto: EPA

Organizatori u Dohi i dalje vode bitku s kišom koja im remeti planove, no barem su okončani svi susreti drugog kola. Od četvrtfinalnog dijela dovršen je tek jedan meč...

Karolina Pliškova uspješno je odradila posao u drugom kolu turnira u Dohi. Igrala je protiv Caroline Garcije i svladala ju je sa 7:5, 6:4. Garcia je pružila dobar otpor, uspjela je spasiti i meč loptu u devetom gemu drugog seta, ali nakon toga Pliškova je ipak završila posao.

Gdje je stala dan ranije, Lauren Davis nastavila je u četvrtak. Kiša je prekinula dvoboj protiv Elene Vesnine baš kad je Davis osvojila prvi set, ali to nije poremetilo Amerikanku koja je dovršila posao osvajanjem i drugog seta. Iako je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, Davis je još jednom potvrdila odličnu formu i da dobro nastupi nisu slučajnost.

Prva nositeljica Angelique Kerber zaustavljena je u drugom kolu u svom prvom izlasku na teren. Igrala je protiv Darije Kasatkine koja je bila bolja u tri seta. Kerber je drugi set uzela sa 6:0, ali prvi i treći otišli su na stranu Kasatkine.

"Ovo mi je druga godina na WTA Touru i moram brzo odrast. Sretna sam ovim rezultatom i prolazom u četvrtfinale. Angelique je fantastična igračica i ova pobjeda puno mi znači", rekla je Kasatkina.

Samantha Stosur imala je dvostruki zadatak. Prvo je u drugom kolu u tri seta bila bolja od Barbore Strycove, a onda je morala na teren u sklopu četvrtfinala gdje ju je čekala odmornija Dominika Cibulkova. Slovakinja je to iskoristila i na kraju je slavila u dva seta.

Najzvučniji dvoboj drugog kola bio je onaj između Caroline Wozniacki i Agnieszke Radwanske. Dankinja je na kraju slavila sa 7:5, 6:3 nakon što je izgubila posljednja dva dvoboja protiv Radwanske. Ovaj put bila je bolja i plasirala se u četvrtfinale gdje će igrati protiv Davis.

WTA Doha, drugo kolo:
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Caroline Garcia (Francuska) 7:5, 6:4
Lauren Davis (SAD, Q) - Elena Vesnina (Rusija) 7:5, 6:2
Daria Kasatkina (Rusija) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:4, 0:6, 6:4
Samantha Stosur (Australija) - Barbora Strycova (Češka) 6:3, 3:6, 6:4
Caroline Wozniacki (Danska) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) 7:5, 6:3

WTA Doha, četvrtfinale:
Dominika Cibulkova (Slovačka, 3) - Samantha Stosur (Australija) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!