Tenis

Marin Čilić u hrvatskom dvoboju svladao Bornu Ćorića za četvrtfinale u Rotterdamu

Branimir Korać • četvrtak, 16.02.2017.
Marin Čilić u hrvatskom dvoboju svladao Bornu Ćorića za četvrtfinale u Rotterdamu
Foto: EPA

Dvoboj između Marina Čilića i Borne Ćorića u drugom kolu turnira u Rotterdamu otišao je na stranu prvog hrvatskog reketa. Čilić je slavio nakon dva sata igre sa 6:1, 2:6, 6:4...

I treći međusobni dvoboj Marina Čilića i Borne Ćorića okončan je pobjedom Međugorca. Za razliku od prethodna dva susreta Ćorić je barem uzeo set i to vrlo uvjerljivo sa 6:2 nakon čega je odluka pala u trećem setu.

Obojica su u Rotterdam doputovali u nešto slabijoj formi, a prolaz u četvrtfinale Marinu bi trebao pomoći u podizanju samopouzdanja dok niti Ćorić nema razloga za nezadovoljstvo jer je ipak ovaj put bio ravnopravan protivnik.

Kako je krenulo, činilo se da će to biti još jedan jednosmjeran dvoboj. Marin je vrlo brzo došao do dvostrukog breaka i poveo s 5:0, imao je i čak pet set lopti za završavanje posla bez izgubljenog gema, ali morao se zadovoljiti i sa 6:1.

U drugom setu obojica su držali svoj početni udarac do šestog gema kada je Čilić pokleknuo. Izgubio je servis, nakon toga propustio dvije break lopte za ekspresni povratak da bi potom još jednom pao na početnom udarcu te je Ćorić sa 6:2 izborio odluku u trećem setu.

Tamo je presudio jedan krizni Bornin gem koji kod 3:3 u maratonskom gemu nije uspio iskoristiti čak sedam gem lopti, Čilić je nakon toga došao do dvije break lopte i u konačnici velike prednosti.

Prvu meč loptu propustio je iskoristiti na reternu kod 5:3, ali u sljedećem gemu na svom servisu dovršio je posao i izborio mjesto u četvrtfinalu.

Marin će u četvrtfinalu igrati protiv Jo-Wilfrieda Tsonge koji je u dva seta bio bolji od Gillesa Müllera. Čilić ima dobar omjer s Tsongom, upisao je pet pobjeda i tri poraza. Od ta tri poraza dva su ubilježena na Challengerima još 2007. godine, a posljednji 2011. godine. U četiri naredna meča Marin je bio bolji.

ATP Rotterdam, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:1, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2017. u 18:52
    Danas je Marin bio dosta bolji nego u 1. kolu, ali će morati biti puno bolji protiv Tsonge.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2017. u 17:53
    Borna je dobro oznojio prvog nositelja turnira, kojemu je trebalo cak 8 izjednacenja u sedmom gemu odlučujućeg seta, da bi ga konacno savladao ;)
    Obrisan korisnik