Tenis

Muguruza jedina nositeljica bez prolaza u Dohi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2017.
Muguruza jedina nositeljica bez prolaza u Dohi
Foto: EPA

Odrađeni su susreti prvog kola te je započeo program drugog kola na WTA turniru u Dohi. Kiša je i u srijedu stvarala probleme, ali većina dvoboja ipak je odigrana...

Garbine Muguruza odradila je dvostruki program i to polovično. Nakon što je očekivano svladala Caglu Buyukakcay u dva seta u dvoboju prvog kola, jednako tako neočekivano poražena je od Shuai Zhang. Kineskinja je slavila u tri seta u vrlo zanimljivom dvoboju. Muguruza se u posljednji trenutak vratila u trećem setu kada je vratila izgubljeni servis i smanjila na 5:4, međutim u 12. gemu je pala, Zhang je stigla do dvije meč lopte i prolaza u četvrtfinale.

Sedma nositeljica Timea Bacsinszky izdržala je samo jedan set protiv Julije Putinceve. Još tijekom vikenda i Fed Cupa zaradila je ozljedu mišića, stanje se nije posebno popravilo i nakon što je izgubila prvi set sa 6:1, odlučila je predati meč. Zanimljivo, Putinceva je kasnije igrala dvoboj drugog kola protiv Monice Puig, ali niti taj susret nije odigran do kraja, ovaj put Kazahstanka je bila prisiljena na predaju u trećem setu. Puig je prije toga pregazila Lauru Siegemund koju je svladala uz samo jedan izgubljeni gem.

Amerikanka Lauren Davis prošla je kroz kvalifikacije i nakon toga lakoćom svladala Robertu Vinci. Nije to posebno iznenađenje, Davis igra odlično ove godine i uostalom ima već jedan osvojeni turnir, onaj u Aucklandu gdje je u finalu nadigrala Anu Konjuh.

Dalje je prošla i Barbora Strycova, Čehinja koja je imala i možda najlakši posao nakon što je izašao ždrijeb. Protivnica joj je bila Omanka Fatma Al-Nabhani, igračica koja je tek 419. na WTA ljestvici, a ovdje je došla s pozivnicom. Naravno, Strycova je to iskoristila i glatko slavila uz samo tri izgubljena gema.

Očekivano neizvjestan dvoboj odigrale su Daria Kasatkina i Irina-Camelia Begu, a slavila je Ruskinja u tri seta. Begu je uzela prvi set, ali nakon toga Ruskinja je okrenula meč i u konačnici iskoristila probleme Rumunjke na servisu te uz ukupno devet oduzetih servisa protivnici stigla je do pobjede.

WTA Doha, prvo kolo:
Garbine Muguruza (Španjolska, 5) - Cagla Buyukakcay (Turska, WC) 6:3, 6:2
Elena Vesnina (Rusija) - Christina McHale (SAD, Q) 5:7, 6:3, 7:6(7)
Julia Putinceva (Kazahstan) - Timea Bacsinszky (Švicarska, 7) 6:1 predaja
Monica Puig (Portoriko) - Laura Siegemund (Njemačka) 6:0, 6:1
Shuai Zhang (Kina) - Timea Babos (Mađarska) 7:6(3), 6:3
Caroline Garcia (Francuska) - Madison Brengle (SAD, Q) 6:2, 4:6, 6:3
Lauren Davis (SAD, Q) - Roberta Vinci (Italija) 6:2, 6:3
Barbora Strycova (Češka, 8) - Fatma Al-Nabhani (Oman, WC) 6:3, 6:0
Daria Kasatkina (Rusija) - Irina-Camelia Begu (Rumunjska) 3:6, 6:1, 7:5
Caroline Wozniacki (Danska) - Kiki Bertens (Nizozemska) 6:2, 6:3

WTA Doha, drugo kolo:
Shuai Zhang (Kina) - Garbine Muguruza (Španjolska, 5) 7:6(3), 3:6, 7:5
Monica Puig (Portoriko) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:2, 4:6, 2:1 predaja
Dominika Cibulkova (Slovačka) - Anastasija Pavljučenkova (Rusija) 7:5, 2:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!