Tenis

VIDEO: Novi poraz za Pouillea, tenisač s Barbadosa šokirao Bernarda Tomića

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2017.
VIDEO: Novi poraz za Pouillea, tenisač s Barbadosa šokirao Bernarda Tomića
Foto: EPA

Susreti prvog kola na turnirima u Rotterdamu, Buenos Airesu i Memphisu bliže se kraju, a iznenađenja nije nedostajalo u utorak...

Osmi nositelj turnira u Rotterdamu Lucas Pouille poražen je od Philippa Kohlschreibera u dva seta. Nije svjetsko čudo s obzirom na formu Pouillea ove sezone pa je tako Francuz ostao na samo jednoj pobjedi u 2017. i to na startu Brisbanea protiv Gillesa Simona. Treba uzeti u obzir da vuče ozljedu i da ima problema.

U zanimljivom dvoboju Martin Kližan je u tri seta bio bolji od Fernanda Verdasca. Kližan je izgubio drugi set sa 6:0 da bi se probudio i treći dobio sa 6:1 te prošao u drugo kolo. Španjolac je u trećem setu ekspresno ušao u minus 5:0 nakon čega se nije mogao vratiti.

Jo-Wilfried Tsonga za protivnika je imao Stefanosa Tsitsipasa, mladog Grka kojeg mnogi vide kao jednu od budućih zvijezda. Pokazao je 18-godišnji Grk da je talentiran igrač, ali nije uspio iznenaditi Tsongu.

"Zadovoljan sam svojom igrom i nadam se da ću iz dana u dan biti sve bolji. Nije bilo jednostavno jer ga nisam poznavao. Danas je vrlo neobično igrati protiv nekoga koga niste uopće gledali. Nisam znao što očekivati i gdje se postaviti", istaknuo je Tsonga.

Kod Bernarda Tomića naučili smo da je sve moguće pa tako niti poraz od 140. igrača svijeta, ponosa tenisa s Barbadosa, Dariana Kinga nije iznenađenje. Tomić je izgubio u dva glatka seta, a King je tako zauvijek zapamtio Memphis kao mjesto gdje je upisao prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na ATP Touru i prvi put svladao igrača iz Top 50.

U dvoboju kvalifikanata Matthew Ebden bio je bolji od Petera Polanskog. Kanađanin je imao set u rukama te break prednosti u drugom i trećem, ali Australac se vraćao i upisao prolaz.

Sedmi nositelj Steve Darcis trebao je tri seta za pobjedu protiv Radua Albota. Darcis tako nastavlja s dobrim nastupima nakon što je prošlog tjedna igrao četvrtfinale turnira u Sofiji.

U Buenos Airesu u drugo kolo otišao je kvalifikant Guido Andreozzi koji je u tri seta bio bolji od Renza Oliva. Njih dvojica imaju bogatu povijest međusobnih dvoboja, ali uglavnom na Challengerima i nikako na ATP Touru.

Dramatičan dvoboj u trajanju od gotovo tri i pol sata odigrali su Albert Ramos i Guido Pella. Ramos je na kraju slavio s 8:6 u 13. igri trećeg seta. Tu je Pella imao jednu meč loptu, ali nije ju uspio iskoristiti.

U dvoboju kvalifikanata Alessandro Giannessi spasio je dvije meč lopte u drugom setu protiv Rogerija Dutre da Silve i okrenuo meč te upisao pobjedu u tri seta.

Poraz je upisao Fabio Fognini u dvoboju protiv iskusnog Tommyja Robreda koji je glatko slavio u dva seta.

ATP Rotterdam, prvo kolo:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Lucas Pouille (Francuska, 8) 7:5, 6:2
Gilles Simon (Francuska) - Nicolas Mahut (Francuska) 3:6, 6:3, 6:4
Gilles Müller (Luksemburg) - Tallon Griekspoor (Nizozemska, WC) 6:3, 6:2
Martin Kližan (Slovačka) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:4, 0:6, 6:1
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 6) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, WC) 6:4, 7:6(2)

ATP Memphis, prvo kolo:
Darian King (Barbados, Q) - Bernard Tomić (Australija, 5) 6:4, 6:4
Matthew Ebden (Australija, Q) - Peter Polansky (Kanada, Q) 6:7(4), 6:3, 6:1
Ryan Harrison (SAD) - Konstantin Kravčuk (Rusija) 6:3, 7:5
Steve Darcis (Belgija, 7) - Radu Albot (Moldavija) 7:5, 3:6, 6:4

ATP Buenos Aires, prvo kolo:
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Janko Tipsarević (Srbija, WC) 6:3, 6:3
Carlos Berlocq (Argentina, WC) - Jozef Kovalik (Slovačka, Q) 6:4, 6:4
Guido Andreozzi (Argentina, Q) - Renzo Olivo (Argentina) 2:6, 6:4, 6:4
Albert Ramos (Španjolska, 5) - Guido Pella (Argentina) 6:7(8), 6:4, 7:6(6)
Alessandro Giannessi (Italija, Q) - Rogerio Dutra da Silva (Brazil, Q) 5:7, 7:6(6), 6:4
Tommy Robredo (Španjolska) - Fabio Fognini (Italija, 7) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!