Nogomet

VIDEO: Igor Tudor remijem debitirao na klupi Galatasaraya

Dario Dodić • subota, 18.02.2017.
VIDEO: Igor Tudor remijem debitirao na klupi Galatasaraya
Foto: FaH

U 21. kolu turske Super Lig Igor Tudor debitirao je na klupi Galatasaraya u gostima kod Rizespora. Imala je Tudorova momčad više od igre, dugo su i vodili, ali su se u konačnici morali zadovoljiti tek bodom...

Malo je nedostajalo da Igor Tudor na klupi Galatasaraya debitira gostujućom pobjedom kod Rizespora. U 21. kolu turskog prvenstva Galatasaray je vodio više od 50 minuta, no na kraju Rizespor dolazi do izjednačenja lijepim golom iz slobodnog udarca.

Iako su utakmice Galatasaraya i Rizespora poznate po golovima (u posljednjih 20 ligaških dvoboja palo je čak 76 golova), u prvom se poluvremenu mreža tresla tek jednom - u 23. minuti Josue je s desne strane poslao loptu u sredinu, lopta pronalazi put do Podolskog, koji je posprema iza leđa domaćeg vratara Dialla.

Odličan je bio Galatasaray u prvih 45 minuta, Rizespor je tek jednom opalio po gostujućem golu, najbolji je to obrambeni učinak Galate ove sezone. No, u drugom poluvremenu Rize se otvorio, bio konkretniji, a u 75. minuti dolazi i do rezultatske potvrde terenske inicijative. Lijepo je s 20-ak metara iz slobodnog udarca sami lijevi kut Galatasarayevog gola pogodio Ozgur Cek, nemoćan je bio Muslera.

Tudor je svaki potez svoje momčadi poprilično emotivno doživljavao, a posebno je razočaran bio u prvoj minuti sudačke nadoknade, imao je Galatasaray lijepu prigodu dohvatiti sva tri boda, Kaya je ubacio s lijeve strane, s nekih šest metara posve neometan Yasin Oztekin glavom šalje loptu pokraj desne vratnice.

Na kraju je Tudor zahvaljivao Musleri što je Galatasaray izvukao bod jer Rizespor je imao sjajnu priliku za pobjedu u 93. minuti, no obranio je Urugvajac.

Nakon 21 kola Galatasaray se nalazi na trećem mjestu s 40 bodova, iza Bešiktaša (44 boda iz 20 utakmica) i Basaksehira (43), a ispred četvrtoplasiranog Fenerbahčea, koji ima utakmicu manje i 36 bodova. Rizespor se nalazi u zoni ispadanja, trenutno je 16. s 20 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!