Košarka

Cedevita rutinski do novog naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića

Petar Jenjić • subota, 18.02.2017.
Cedevita rutinski do novog naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Cedevite pobjednici su Kupa Krešimira Ćosića, u finalu su bez prevelikih problema nadigrali šibenski Jolly rezultatom 102:66 i došli do prvog trofeja u ovoj sezoni...

Kao što se i moglo očekivati, Cedevita je opravdala ulogu favorita i osvojila Kup Krešimira Ćosića. U finalu su bili bolji od šibenskog Jollyja rezultatom 102:66 i došli do četvrtog uzastopnog naslova u ovom natjecanju koje je odigrano prvi puta u novom formatu, s osam momčadi u završnici.

Michaelyn Scott je odlučio nadoknaditi nešto lošiju jučerašnju utakmicu i danas je susret otvorio s pet poena za vodstvo Jollyja 5:1. Ipak, kao što je to bio slučaj i u polufinalu, Miro Bilan je nastavio sa sjajnom napadačkom igrom na koju šibenska momčad nije imala odgovora. Na poene hrvatskog centra nadovezali su se i Cedevitini Amerikanci nakon čega su imali +5 (13:8) u petoj minuti susreta.

Mršićeva momčad nije posustajala i potpuno je preuzela inicijativu. Nakon trice Marka Tomasa Cedevita je prvi put na utakmici došla do dvoznamenkaste prednosti (28:17) u jednoj vrlo učinkovitoj četvrtini koju su zaključili s +13 (30:17).

Ono što treba naglasiti je da je gotovo bez ijedne pogreške igrala Cedevita u drugoj četvrtini i njihovi protivnici nisu imali previše šanse se približiti. Na poluvrijeme su otišli sa 17 koševa zaostatka (31:48).

U nastavku susreta nije bilo prevelikih problema za zagrebačku momčad koja je mirno privela utakmicu prema kraju i došla do prve titule u sezoni, više ili manje očekivano.

Do titule ih je predvodio Ryan Boatright sa 16 koševa (4/10 iz igre, slobodna bacanja 7/7), dok je Marko Tomas dodao 15 poena (0/1 za da, 5/9 za tricu).

Kod Jollyja su po 13 koševa ubacili Michaelyn Scott (5/10 iz igre, slobodna bacanja 2/3) i Bruno Markulin (5/10 iz igre, slobodna bacanja 1/1).

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!