Sportnet

Norveška dominacija u Estoniji, Sundby i Bjoergen do pobjede

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.02.2017.
Norveška dominacija u Estoniji, Sundby i Bjoergen do pobjede
Foto: EPA

Estonski Otepaa ugostio je ovaj vikend nordijce i nordijke, a u nedjelju su na rasporedu bile utrke klasičnim stilom na 15 kilometara za nordijce i deset kilometara za nordijke...

Martin Johnsrud Sundby i Marit Bjoergen pobjednici su utrka za Svjetski kup održanih u Estoniji gdje su bili najbrži na 15 i 10 kilometara klasičnim stilom. Norvežani su bili uvjerljiviji, imaju dvije pobjede i još dva treća mjesta, a pobjede su upisane uvjerljivom prednosti nad konkurencijom.

Sundby je slavio s više od pola minute prednosti nad Fincem Iivom Niskanenom koji je u konačnici zaostao 37.1 sekundu. Na dosta klizavoj stazi Norvežanin se najbolje snašao te je na kraju stigao do pobjede koja mu je osigurala povećanje prednosti u ukupnom poretku.

Osim Sundbyja i Niskanena na postolju se našao i Norvežanin Hans Christer Holund koji je za Niskanenom zaostao 12 sekundi.

Uvjerljiva je bila i veteranka Bjoergen koja je kod skijašica odnijela pobjedu s 26.5 sekundi prednosti nad drugoplasiranom Šveđankom Charlotteom Kallom.

Sjajna Norvežanka Heidi Weng bila je treća, ali s gotovo minutom zaostatka za pobjednicom. Bez obzira na to i dalje ima ogromnu prednost u ukupnom poretku.

Skijaši 15 kilometara:
1. Martin Johnsrud Sundby (Norveška) 40:38.2
2. Iivo Niskanen (Finska) +37.1
3. Hans Christer Holund (Norveška) +49.1
4. Niklas Dyrhaug (Norveška) +55.3
5. Matti Heikkinen (Finska) +58.1
...

Skijašice 10 kilometara:
1. Marit Bjoergen (Norveška) 29:59.0
2. Charlotte Kalla (Švedska) +26.5
3. Heidi Weng (Norveška) +57.2
4. Ingvild Flugstad Oestberg (Norveška) +1:17.4
5. Justyna Kowalczyk (Poljska) +1:19.7
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!