Tenis

Sjajna Konjuh pregazila 30. igračicu svijeta, Vekić u drugom kolu Budimpešte

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.02.2017.
Sjajna Konjuh pregazila 30. igračicu svijeta, Vekić u drugom kolu Budimpešte
Foto: EPA

Ana Konjuh i Donna Vekić dobro su otvorile nastup na WTA turnirima u Dubaiju i Budimpešti. Konjuh je izgubila samo jedan gem protiv 30. igračice svijeta Shuai Zhang dok je Donna Vekić također u dva seta svladala Ekaterinu Aleksandrovu...

Na jakom turniru u Dubaiju ovog tjedna nastupa Ana Konjuh, a početak je bio kao po želji. Konjuh je igrala protiv Shuai Zhang, Kineskinje koja je trenutno 30. igračica svijeta i pomela ju je s terena uz samo jedan izgubljeni gem.

Meč je potrajao jedva 50 minuta, a Zhang u tom vremenu nije osvojila niti jedan svoj servis gem. Jedini gem u meču osvojila je kod rezultata 6:0, 5:0 kada je prvi i jedni put u susretu oduzela servis hrvatskoj igračici.

Ovo im je bio drugi međusobni dvoboj, a u prošlom, 2016. godine, Konjuh je također slavila u dva seta i to u Eastbourneu gdje je bila bolja sa 7:6, 6:3.

Pobjeda protiv Zhang nije "za baciti", Kineskinja je prošli tjedan u Dohi svladala i Garbine Muguruzu i definitivno je igračica koju se treba respektirati.

U drugom kolu Konjuh će za protivnicu imati Australku Samanthu Stosur koja je sa 6:3, 6:3 bila bolja od još jedne Kineskinje Kai-Lin Zhang.

Donna Vekić igra u Budimpešti gdje je krenula pobjedom protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove. Vekić je slavila sa 6:3, 7:5, bila je bolji protivnik i zasluženo je slavila.

U prvom setu Ruskinja je napravila break u trećem gemu, ali odmah nakon toga Vekić je uzvratila, ekspresno se vratila u set i na kraju kod 4:3 napravila novi break s kojim je uzela prvi set.

Odmah na početku drugog seta hrvatska igračica oduzela je servis Ruskinji i tu prednost držala sve do 5:4. Tu se Aleksandrova nakratko vratila, ali odmah je ponovno izgubila servis i Donna je uspjela dovršiti posao te sa 6:3, 7:5 proći u drugo kolo.

Protivnicu u drugom kolu tek čeka, a bit će to bolja iz dvoboja između Julije Goerges i kvalifikantice. Ta kvalifikantica neće biti Jana Fett koja je poražena od Tamare Korpatsch u zadnjem kolu kvalifikacija sa 6:2, 6:4.

WTA Dubai, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Shuai Zhang (Kina) 6:0, 6:1

WTA Budimpešta, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:3, 7:5

WTA Budimpešta, kvalifikacije prvo kolo:
Tamara Korpatsch (Njemačka) - Jana Fett (Hrvatska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!