Tenis

Franko Škugor nastup u Japanu otvorio pobjedom

Branimir Korać • utorak, 21.02.2017.
Franko Škugor nastup u Japanu otvorio pobjedom
Foto: FaH

Franko Škugor uspješno je odradio posao u prvom kolu Challengera u Kyotu gdje je igrao protiv Britanca Brydana Kleina i svladao ga sa 6:4, 6:7, 6:3...

275. igrač svijeta Britanac Brydan Klein nije uspio svladati Franka Škugora u prvom kolu Challengera u Kyotu. 27-godišnji Klein poražen je u tri seta nakon sat i 50 minuta igre.

Bivši četvrti junior svijeta iz razdoblja kada je osvojio i juniorski Australian Open, tijekom meča imao je dosta problema na reternu i rijetko je prijetio Škugorovom servisu. S druge strane Škugoru je bio dovoljan po jedan break u prvom i trećem setu.

U prvom je do njega došao u trećem gemu, a nakon toga spasio je i jedinu break loptu Kleina u cijelom meču.

Najviše uzbuđenja donio je drugi set koji je otišao do tie-breaka gdje je Klein potpuno dominirao i sa 7:1 izborio treći set. Tamo sličan poučak onom iz prvog seta, još jednom Škugor je stigao do breaka koji nije ispuštao do kraja meča.

Prije godinu i pol Škugor i Klein susreli su se na turniru u Kobeu gdje je Klein izgubio samo tri gema, ali sada je uslijedio uzvrat za taj poraz.

U drugom kolu Škugora čeka dvoboj protiv boljeg iz meča između petog nositelja Australca Adama Whittingtona i Ti Chena iz Kineskog Tajpeha.

Challenger Kyoto, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska) - Brydan Klein (Velika Britanija) 6:4, 6:7(1), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!