Košarka

Divac: “Imali smo bolju ponudu za Cousinsa prije dva dana”

Nikola Raič • utorak, 21.02.2017.
Divac: “Imali smo bolju ponudu za Cousinsa prije dva dana”
Foto: EPA

Nakon što je šokirao američku javnost razmjenom najboljeg igrača, Vlade Divac obratio se novinarima i ponovno šokirao…

Ako slučajno već niste upamtili sve detalje najveće razmjene ove sezone, ponovimo osnovno: Vlade Divac poslao je DeMarcusa Cousinsa u New Orleans Pelicanse za Tyrekea Evansa, Buddyja Hielda, Langstona Gallowaya i dva izbora na draftu. Svi analitičari su složni kako je ovo jedna od najgorih razmjena u povijesti lige. Dodatnu mrlju na rad Divca stavlja i konstantno pričanje o tome kako neće mijenjati Cousinsa i sve je izvjesnije kako je Divac na pragu otkaza.

Novinari su tražili objašnjenje od Divca zašto je obavio razmjenu iako je rok za razmjene još nekoliko dana udaljen: “Vjerojatno bismo dobili manje, jer prije dva dana imao sam bolju ponudu.” Odgovor koji je američke novinare ostavio u nevjerici, ali Divac je još jednom potvrdio rečeno: “Da, imali smo bolju ponudu, ne želim ulaziti u detalje, ovo je bio veliki proces za nas. Ovo je bilo najbolje vrijeme i najbolja ponuda i kritičnom trenutku.”

Divac je dodao i kako je on odgovoran za razmjenu te je on odlučio o isto, a ne vlasnik Kingsa Vivek Ranadive.

I sam igrač, koji je prije samo nekoliko dana potvrdio kako želi napraviti nasljeđe u Sacramentu, oprostio se od grada i kluba sa suzama u očima: “Moja ljubav prema ovom gradu nije se nikad promijenila. Iako odlazim, sve ostaje isto. Znate, još uvijek pazim na ovu djecu, svaka obitelj u ovom gradu mi je važna, svaka osoba u ovom gradu mi je važna. Sve ostaje isto, samo više ne nosim dres Kinga, i to je ok, jer ljubav je još uvijek tu.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!