Tenis

VIDEO: Kraj za Radwansku i Cirsteu na turnirima u Dubaiju i Budimpešti

Branimir Korać • četvrtak, 23.02.2017.
VIDEO: Kraj za Radwansku i Cirsteu na turnirima u Dubaiju i Budimpešti
Foto: EPA

Kompletirano je prvo kolo u Budimpešti gdje je započelo drugo kolo, a u Dubaiju su poznati svi parovi četvrtfinala na turniru tenisačica...

U četvrtfinalu turnira u Dubaiju je pomalo neočekivano Amerikanka Lauren Davis. Iako igra u vrlo dobroj formi, nije se očekivalo da će baš tako daleko doći, ali pobjedom protiv Ekaterine Makarove napravila je i taj korak. Ruskinja je u drugom kolu izbacila Dominiku Cibulkovu i očito ju je taj meč potpuno ispraznio pa je upisala poraz.

Kineskinja Qiang Wang pregazila je Kristina Mladenović koja je uhvatila samo pet gemova. Mladenović je izbacila Karolinu Pliškovu i bila je priličan favorit u ovom dvoboju, no nije otišla do kraja. "Samo sam htjela pružiti najbolje od sebe, koncentrirati se te pružiti svoj najbolji tenis s treninga. Na kraju je bilo dosta nervoze i pokušavala sam što manje razmišljati o rezultatu", rekla je Wang.

Elina Svitolina ušla je u svoje treće četvrtfinale ove godine. U trećem kolu Dubaija nakon velike borbe svladala je Christinu McHale od koje je bila bolja u tri seta. Amerikanka je osvojila prvi set, u drugom i trećem imala break prednosti, ali svejedno upisala poraz. "Bilo je jako teško, tijekom prvog seta dosta sam se mučila sa zadržavanjem koncentracije. Na kraju sam se samo borila za baš svaku lopticu i to mi je donijelo pobjedu."

Angelique Kerber igrat će protiv Ane Konjuh nakon što je nadigrala Monicu Puig. Kerber je odigrala odličan meč i posve nadigrala Portorikanku i tako napravila još jedan korak prema povratku na broj jedan. Tamo će smijeniti Serenu Williams samo ukoliko osvoji turnir u Dubaiju. "Jako sam zadovoljna svojim nastupom. Koncentracija mi je bila na dobrom kretanju i jednostavno nisam uopće razmišljala o protivnici nego isključivo o sebi i svojoj igri", kaže Kerber.

CC Bellis i dalje briljira. 17-godišnjakinja šokirala je Agnieszku Radwansku koju je svladala u tri seta. Odličan nastup mlade Amerikanke i još jedan veliki skalp. Ovog tjedna svladala je već tri igračice iz Top 50."I ja pokušavam shvatiti kako se osjećam. Odigrala sam jako dobar meč, trenutno igram najbolji tenis svog života", istaknula je Bellis.

Posljednja je prolaz izborila Caroline Wozniacki u neizvjesnom dvoboju protiv Katerine Bondarenko. Dankinja je imala problema u prvom setu koji je izgubila da bi se u nastavku meča oporavila i uzela pobjedu.

U Budimpešti drugo kolo dohvatila je peta nositeljica Yanina Wickmayer koja se dosta naradila protiv bugarske kvalifikantice Izabelle Šinikove. Belgijka je tek u završnici trećeg seta slomila otpor Šinikove i slavila nakon gotovo dva i pol sata igre.

Vrlo brza bila je Lucie Šafarova koja je ispustila samo tri gema protiv Su-Wei Hsieh s Tajvana. Čehinja je tako i treći put u karijeri svladala ovu protivnicu bez izgubljenog seta.

Još uvjerljivija bila je Annika Beck protiv Mađarice Fanny Stollar. Beck je izgubila samo dva gema i tako izborila nastup u četvrtfinalu u jednom od svojih boljih mečeva ove godine.

Četvrta nositeljica Sorana Cirstea poražena je od Njemice Carine Witthoeft i tako nastavila seriju poraza. Cirstea od pobjede protiv Alison Riske na Australian Openu ne zna za pobjedu, a u ovom meču uhvatila je samo pet gemova.

Dalje ide i sedma nositeljica Oceane Dodin koja je nadigrala Mađaricu Dalmu Galfi sa 6:4, 6:4. Dodin nije dopustila iznenađenje 154. igračici svijeta koja je u glavni ždrijeb ušla uz pozivnicu organizatora.

Od turnira se oprostila šesta nositeljica Pauline Parmentier koja je poražena od Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič sa 7:6, 6:4. Sasnovič tako nastavlja s odličnim nastupima i nakon što je kroz kvalifikacije izborila glavni turnir, ušla je u četvrtfinale.

Na zadovoljstvo domaćih navijača problema nije bilo za prvu nositeljicu Timeu Babos koja je lakoćom svladala Ipek Soylu. Babos je za manje od sat i pol odnijela pobjedu u dva seta i prošla u drugo kolo.

WTA Dubai, osmina finala:
Lauren Davis (SAD) - Ekaterina Makarova (Rusija) 4:6, 6:1, 6:3
Qiang Wang (Kina) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:1, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija) - Shuai Peng (Kina) 6:4, 6:3
Elina Svitolina (Ukrajina, 7) - Christina McHale (SAD) 4:6, 6:4, 6:3
Angelique Kerber (Njemačka, 1) - Monica Puig (Portoriko) 6:2, 6:3
Catherine Bellis (SAD) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) 6:4, 2:6, 6:2
Caroline Wozniacki (Danska, 10) - Katerina Bondarenko (Ukrajina) 3:6, 6:2, 6:3

WTA Budimpešta, prvo i drugo kolo:
Irina Hromačeva (Rusija) - Denisa Allertova (Češka) 6:7(6), 6:3, 6:4
Yanina Wickmayer (Belgija, 5) - Izabella Šinikova (Bugarska, Q) 6:3, 4:6, 7:5
Irina Falconi (SAD) - Barbora Štefkova (Češka, Q) 4:6, 7:5, 6:4
Lucie Šafarova (Češka, 2) - Su-Wei Hsieh (Tajvan) 6:2, 6:1
Annika Beck (Njemačka, 8) - Fanny Stollar (Mađarska) 6:2, 6:0
Carina Witthoeft (Njemačka) - Sorana Cirstea (Rumunjska, 4) 6:3, 6:2
Oceane Dodin (Francuska, 7) - Dalma Galfi (Mađarska, WC) 6:4, 6:4
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija, Q) - Pauline Parmentier (Francuska, 6) 7:6(3), 6:4
Timea Babos (Mađarska, 1) - Ipek Soylu (Turska, WC) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!