Tenis

VIDEO: Wozniacki i Svitolina za titulu u Dubaiju, bez iznenađenja u Budimpešti

Branimir Korać • petak, 24.02.2017.
VIDEO: Wozniacki i Svitolina za titulu u Dubaiju, bez iznenađenja u Budimpešti
Foto: EPA

U Dubaiju su odrađeni polufinalni susreti dok će u Budimpešti polufinala na rasporedu biti tek u subotu. Angelique Kerber upisala je poraz u Dubaiju i tako ostala bez šanse za broj jedan nakon ovog tjedna...

Drugi tjedan zaredom Caroline Wozniacki prolazi u finale na WTA Touru. Nakon što je igrala u završnici turnira u Dohi, isto je ponovila u Dubaiju polufinalnom pobjedom protiv Anastasije Sevastove.

"Iza mene je nekoliko vrlo dobrih tjedana i zadovoljna sam svojim nastupima. Ponosna sam na činjenicu da sam se borila do samog kraja", istaknula je Wozniacki.

Za Dankinju ovo će biti 44. finale u karijeri, a u njih 25 odnijela je pobjedu. Posljednji put spojila je dva uzastopna nastupa u finalu 2014. godine kada je došla do završnice na US Openu i u Tokiju te je u oba finala poražena. Na US Openu bolja je bila Serena Williams, a u Tokiju Ana Ivanović.

Angelique Kerber neće zasjesti na broj jedan nakon turnira u Dubaiju. Da bi došla na vrh, morala je osvojiti turnir, međutim poražena je u polufinalu protiv Eline Svitoline.

Kerber je imala problema s ozljedom koljena i nije igrala svoj najbolji tenis u ovom meču. "Ne razmišljam o broju jedan, najvažnije mi je da budem zdrava. Ne znam što se događa s koljenom, ali osjetim bol. Unatoč tome borila sam se do samog kraja, takva sam", rekla je Kerber.

U polufinale turnira u Budimpešti prošla je Julia Goerges koja je u dva seta nadigrala Yanine Wickmayer. Goerges je lakoćom uzela prvi set sa 6:1 da bi u drugom Belgijka bila ravnopravnija, ali svejedno ostala bez seta.

"Očekivala sam težak meč i upravo tako je i bilo. Možda tako nije izgledalo u prvom setu, međutim nije bilo lako. Jako sam zadovoljna ulaskom u polufinale", rekla je Njemica nakon meča.

U njemačkom dvoboju Carina Witthoeft pregazila je Anniku Beck i svladala ju je s dva puta po 6:1. Potpuna dominacija Witthoeft koja je za pobjedu trebala samo sat vremena.

Očekivanu pobjedu upisala je Lucie Šafarova protiv 123. igračice svijeta Aliaksandre Sasnovič. Šafarova je slavila u dva seta, a za to je potrošila gotovo dva sata.

Prva nositeljica Timea Babos jedina je morala igrati tri seta i to protiv Oceane Dodin. Dodin je uzela drugi set sa 6:2, ali u trećem nije imala šanse i uhvatila je samo gem.

WTA Dubai, polufinale:
Caroline Wozniacki (Danska, 10) - Anastasija Sevastova (Latvija) 6:3, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 7) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 6:3, 7:6(3)

WTA Budimpešta, četvrtfinale:
Julia Goerges (Njemačka, 3) - Yanina Wickmayer (Belgija, 5) 6:1, 7:5
Carina Witthoeft (Njemačka) - Annika Beck (Njemačka, 8) 6:1, 6:1
Lucie Šafarova (Češka, 2) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:3, 7:5
Timea Babos (Mađarska, 1) - Oceane Dodin (Francuska, 7) 6:4, 2:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!