Tenis

Svitolina prva Ukrajinka u Top 10, prve dvije nositeljice u finalu u Budimpešti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.02.2017.
Svitolina prva Ukrajinka u Top 10, prve dvije nositeljice u finalu u Budimpešti
Foto: EPA

Okončan je veliki WTA turnir u Dubaiju na kojem je trijumfirala Elina Svitolina, a poznate su finalistice WTA turnira u Budimpešti gdje će za titulu igrati prva i druga nositeljica...

Elina Svitolina došla je do najvrjednijeg trofeja u karijeri pobjedom u finalu Dubaija protiv Caroline Wozniacki. Sjajan nastup Ukrajinke i glatkih 6:4, 6:2 u susretu u kojem Wozniacki nije imala previše šanse. Dankinja je samo jednom došla do breaka i to u drugom gemu drugog seta kada je poravnala na 1:1. U prvom setu u petom gemu izgubila je svoj servis da bi na servisu Svitoline za set ispustila 0:40 nakon čega je bila inferioran protivnik.

Ukrajinki je ovo osmo finale u karijeri i šesta titula, ali i najveća. Ranije je osvajala turnire u Bakuu dva puta, Marrakeshu, Kuala Lumpuru i Kaohsiungu.

Pobjedom protiv Wozniacki doći će na deseto mjesto na WTA ljestvici i postat će prva Ukrajinka koja je bila tako visoko plasirana. "Postati igračica iz Top 10 ostvarenje je sna. Nevjerojatan je osjećaj ući u to društvo i to osvajanjem ovakvog turnira", istaknula je Svitolina.

"Znala sam da ću ući u Top 10 ako osvojim turnir, a dodatan pritisak došao je na zagrijavanju kada su to objavili preko razglasa."

Osvajačica turnira u Budimpešti bit će poznata u nedjelju. U finalu je Lucie Šafarova koja je bez problema sa 6:4, 6:3 svladala Njemicu Carinu Witthoeft. Witthoeft je do ovog susreta bila stopostotna, nije izgubila nijedan set, ali protiv Šafarove nije išlo.

Protivnica u finalu bit će joj partnerica iz konkurencije parova Timea Babos. Njih dvije nisu uspjele otići do finala u konkurenciji parova, ali su zato u singlu došle do kraja. Babos je poput Šafarove to učinila preko Njemice i to treće nositeljice Julije Goerges.

WTA Dubai, polufinale:
Elina Svitolina (Ukrajina, 7) - Caroline Wozniacki (Danska, 10) 6:4, 6:2

WTA Budimpešta, polufinale:
Lucie Šafarova (Češka, 2) - Carina Witthoeft (Njemačka) 6:4, 6:3
Timea Babos (Mađarska, 1) - Julia Goerges (Njemačka, 3) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!