Košarka

Vrlo dobar nastup Josipa Sobina u pobjedi Anwila

Petar Jenjić • nedjelja, 26.02.2017.
Vrlo dobar nastup Josipa Sobina u pobjedi Anwila
Foto: FaH

Odigran je još jedan susret 20. kola poljskog košarkaškog prvenstva u kojem je do domaće pobjede došao Anwil protiv Energa Czarnija. Za pobjedničku je momčad vrlo dobru utakmicu odigrao Josip Sobin...

Gorak okus poraza u finalu poljskog kupu prošli vikend na najbolji su mogući način isprali košarkaši Anwil Wloclaweka koji su na domaćem parketu bili bolji od Enegra Czarnija rezultatom 69:63, došli do pete pobjede u posljednjih šest prvenstvenih utakmica i stigli do omjera 14-7 i treće pozicije na ljestvici. S druge strane, njihovi su današnji protivnici sada na devetom mjestu s omjerom 11-10.

Iako možda i nisu očekivali težak susret, ipak su ga dobili. Nakon dobro odigrane prve četvrtine koju su zaključili s pet poena prednosti, gosti do kraja poluvremena potpuno preuzimaju inicijativu i na odmor odlaze s prednošću 37:31.

Tijesan susret nastavljen je i u nastavku, Anwil u posljednjih deset minuta ulazi s dva poena prednosti. Četiri minute prije kraja imali su tek +1 (60:59), ali vrlo brzo rade seriju 6:0 i rješavaju pitanje pobjednika. Uspjeli su se gosti u još jednom navratu spustiti na tri koša zaostatka (63:66), međutim više od toga nije išlo.

Najučinkovitiji je kod Anwila bio Kamil Laczynski s 14 koševa (2/4 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i pet asistencija, dok je Josip Sobin dodao 13 poena (6/7 za dva, slobodna bacanja 1/2), devet skokova i tri asistencije za 29 i pol minuta provedenih na parketu.

Kod gostiju su po 16 koševa ubacili Grzegorz Surmacz (5/8 za dva, 2/4 za tricu) i David Kravish (8/11 za dva) uz 12 skokova.

Tauron Basket Liga, 20. kolo:
Anwil Wloclawek - Energa Czarni 69:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!