Košarka

VIDEO: Bojan Bogdanović vrlo dobar unatoč domaćem porazu Wizardsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.02.2017.
VIDEO: Bojan Bogdanović vrlo dobar unatoč domaćem porazu Wizardsa
Foto: FaH

Nedjelja je u NBA ligi donijela nastupe Bojana Bogdanovića i Ivice Zupca, a uspješniji je bio Bogdanović. Obojica su upisali poraz, a stariji hrvatski reprezentativac odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu Wizardsa...

Tek druga utakmica Bojana Bogdanovića u dresu Wizardsa i odmah dobar nastup. Njegova momčad ipak nije uspjela doći do pobjede, uspješniji su bili Jazzeri koji su slavili sa 102:92, ali hrvatski reprezentativac odigrao je vrlo dobru utakmicu.

Gosti su najvećim dijelom dvoboja bili u uvjerljivoj prednosti, vodili su i s 24 poena viška da bi se Washington uspio vratiti i smanjiti na samo minus šest ubačajem upravo Bogdanovića s linije slobodnih bacanja dvije minute prije kraja. Jazzeri su odmah odgovorili tricom Gordona Haywarda, John Wall griješi u napadu i Hayward novim ubačajem vraća Utah na dvoznamenkastu prednost te zaključuje priču.

"Bojan se jako trudio. Kada tako igrate, ostat ćete na parketu puno duže nego oni igrači koji nisu u takvom izdanju", pohvalio je Bogdanovića nakon susreta trener Scott Brooks.

Bojan je susret završio s 33 minute provedene na parketu i ubačenih 15 poena (2/4 za dva, 3/6 za dva). John Wall bio je na 23 poena, 11 asistencija, ali i devet izgubljenih lopti dok je Bradley Beal dodao 22 poena. Kod Jazzera Hayward je ubacio 30 poena uz devet skokova dok je George Hill dodao 21 poen uz šest asistencija. Veliki posao napravio je i Rudy Gobert s 15 poena i 20 skokova.

Ivica Zubac s Los Angeles Lakersima nije imao šanse protiv San Antonio Spursa. Popovicheva momčad odigrala je odličnu utakmicu i potpuno je izdominirala protiv kvalitetom skromnijeg protivnika. Završilo je 119:98 čime su Spursi nastavili seriju pobjeda, a Lakersi seriju poraza.

Prvi je to domaći nastup Lakersa otkako je Jeanie Buss napravila promjene na rukovodećim pozicijama i dovela Magica Johnsona u ured, a susret nije protekao dobro. Doduše i protivnik je bio vrlo težak, jedna od najboljih momčadi lige koja je bez problema izašla na kraj s domaćinom.

Vrlo dobru utakmicu u dresu gostiju odigrao je Pau Gasol koji je ne tako davno nosio dres upravo Lakersa. U ovom dvoboju pokazao je svu svoju klasu i za samo 20 minuta provedenih na parketu bio među najistaknutijim pojedincima susreta.

Prvo ime utakmice bio je Kawhi Leonard s 25 poena, LaMarcus Aldridge dodao je 16 poena i devet skokova, a Gasol 15 poena i sedam skokova. Kod Lakersa Brandon Ingram ubacio je 22 poena, a Jordan Clarkson 19. Ivica Zubac za 18 minuta ubacio je dva poena (1/3) uz dva skoka.

Boston Celticsi upisali su gostujuću pobjedu kod Detroit Pistonsa koje su svladali sa 104:98. Presudio je napad pola minute prije kraja u kojem su Celticsi upisali čak pet poena, preuzeli vodstvo i više ga nisu ispuštali.

Pistonsi su se vratili iz zaostatka od 15 poena i uspjeli su ponovno povesti u posljednjoj dionici, no trica Jaylena Browna uz prekršaj, a zatim još dva slobodna bacanja Marcusa Smarta nakon promašenog dodatnog bacanja Browna, potpuno su vratili susret na stranu Celticsa.

"Jaylen je šutirao i ubacio tricu i to je bio jedini ispravan potez u tom trenutku. Nije uopće bitno koja je minuta i koja je četvrtina, kada si otvoren i netko ti je iskreirao šut, onda moraš i šutirati", rekao je Brad Stevens.

Inače Pistonsi su uoči susreta umirovili dres Ripa Hamiltona koji je u društvu nekolicine suigrača iz šampionske generacije sudjelovao u toj ceremoniji.

Celticse su do pobjede predvodili Isaiah Thomas s 33 poena te s po 14 Jae Crowder (11 skokova, pet asistencija) i Marcus Smart (pet skokova). Kod poraženih Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 18 poena, po 17 su dodali Andre Drummond (15 skokova) i Reggie Jackson (šest asistencija) dok je Marcus Morris upisao 16 poena i deset skokova.

Odličnu utakmicu u Staples Centreu odigrali su Los Angeles Clippersi i Charlotte Hornetsi. U prvom planu bio je Blake Griffin koji je upisao svoj najbolji nastup nakon povratka poslije ozljede te je najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi.

Clippersi su pola minute prije kraja imali pet poena viška, ali Kemba Walker upisao je svih pet posljednjih poena u četvrtoj četvrtini te izborio produžetak. Tamo je domaćin s linije slobodnih bacanja priveo susret kraju, a nade Hornetsa počele su nestajati nakon što je DeAndre Jordan iskoristio pogrešku Walkera šest sekundi prije kraja.

"Charlotte nije velika i fizički snažna momčad stoga smo to uspjeli iskoristiti i lakše donijeti loptu do Blakea u reket", istaknuo je Mike Woodson, jedan od pomoćnika Doca Riversa.

Griffin je susret završio s 43 poena, deset skokova i pet asistencija, JJ Redick ubacio je 22 poena, DeAndre Jordan 20 uz 19 skokova, a Chris Paul 15 uz 17 asistencija i devet skokova. Kod Hornetsa Kemba Walker bio je na 34 poena (6/10 trica), a Nicolas Batum dodao je 31 poen (8/13 trica) i osam skokova.

Milwaukee Bucksi predvođeni Giannisom Antetokounmpom upisali su domaću pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Slavili su 100:96, a ubačaj za pobjedu djelo je Tonyja Snella koji je u posljednjim sekundama ubacio tricu iz kuta i odveo Buckse na plus četiri. Domaćin je susret završio s 51 posto ubačaja iz igre, a predvodio ih je Antetokounmpo s 28 poena, osam skokova i šest asistencija.

Memphis je odnio pobjedu s gostovanja u Denveru uz kvalitetnu šutersku večer Mikea Conleyja. Ubacio je 31 poen od čega 13 u posljednjoj četvrtini. Kod Nuggetsa svi starteri bili su dvoznamenkasti, a predvodio ih je Danilo Gallinari.

Oklahoma City Thunder upisao je pobjedu protiv New Orleans Pelicansa sa 118:110. Odličan nastup Russella Westbrooka koji je zasjenio gostujući centarski dvojac ubilježivši triple-double s 41 poenom te po 11 skokova i asistencija. Kod gostiju Anthony Davis bio je na 38 poena od čega čak 24 u prvoj četvrtini dok je DeMarcus Cousins dodao 31 poen.

NBA:
Washington Wizards - Utah Jazz 92:102 (John Wall 23p, 11as / Gordon Hayward 30p, 9sk)
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 98:119 (Brandon Ingram 22p / Kawhi Leonard 25p)
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 100:96 (Giannis Antetokounmpo 28p, 8sk, 6as / TJ Warren 23p, 5sk)
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 98:105 (Danilo Gallinari 24p / Mike Conley 31p, 5as)
Detroit Pistons - Boston Celtics 98:104 (Kentavious Caldwell-Pope 18p / Isaiah Thomas 33p)
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 112:106 (33p, 6sk / Damian Lillard 28p, 6as
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 118:110 (Russell Westbrook 41p, 11sk, 11as / Anthony Davis 38p, 7sk)
Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 124:121 produžetak (Blake Griffin 43p, 10sk, 5as / Kemba Walker 34p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!