Košarka

VIDEO: Brown nakon Warriorsa: "Volim Darija Šarića", još jedan sjajan nastup hrvatskog reprezentativca

Branimir Korać • utorak, 28.02.2017.
VIDEO: Brown nakon Warriorsa: "Volim Darija Šarića", još jedan sjajan nastup hrvatskog reprezentativca
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je još jednu odličnu utakmicu i predvodio Philadelphiju. U Pennsylvaniji su gostovali Golden State Warriorsi koji su odnijeli pobjedu, a Šarić je bio prvo ime domaćina...

Nebitno protiv koga 76ersi igraju, Dario Šarić potpuno je preuzeo ulogu vođe ove momčadi dok nema Simmonsa i Embiida te iz večeri u večer predvodi Philadelphiju. Noćas su Sixersi ugostili snažne Golden State Warriorse, odigrali su dobru utakmicu, ali na kraju nisu uspjeli slaviti.

Bez obzira na poraz 119:108, Šarić je još jednom bio odličan s 21 poenom te po sedam skokova i asistencija. Štekao je šut za tricu (0/6), ali u svim ostalim pokazateljima Šarić je odigrao odlično.

S druge strane lošu šutersku večer imao je Stephen Curry koji je šutirao za tricu 0/11, no unatoč tome Warriorsi su slavili. Curry je okružen fantastičnim igračima i njegova "slobodna" večer nije utjecala na konačni ishod.

Početak drugog poluvremena odlučio je pobjednika, na odmoru je bilo samo plus tri za Warriorse koji su u drugi dio ušli serijom 12:3 poslije čega se Sixersi nisu uspjeli potpuno vratiti. U nekoliko navrata došli su na jednoznamenkast zaostatak, ali vrlo brzo su se vratili u visok minus.

"Volim Darija Šarića, sve vezano uz njega i to uistinu mislim. Svi smo ga jedva čekali, puno govorili o Šariću koji je bio poput mita, tajanstven, svi su govorili da ćemo ga voljeti, njegov pristup i mentalitet i da neće nikoga razočarati. Očekivanja su bila stvarno velika i on je napravio stvarno puno i jako mu je stalo do našeg programa. Pokazao je ponos, duh i čvrstinu koju želite da vaša sredina pokazuje. Jako sam ponosan zbog načina na koji je ušao u NBA ligu", hvalio je Šarića nakon susreta Brett Brown.

Uz Darija kod Sixersa se istaknuo Gerald Henderson sa 16 poena, a kod Warriorsa Kevin Durant ubacio je 27 poena uz osam skokova, Klay Thompson dodao je 21 poen, a Draymond Green 14 poena uz 11 asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti.

Indiana Pacersi velikim preokretom stigli su do pobjede u Houstonu gdje su svladali Rocketse sa 117:108. Loš ulazak u utakmicu i zaostatak 17 razlike u prvom poluvremenu nisu poremetili Pacerse koji su već do odmora uhvatili priključak.

Nakon trice CJ-a Milesa i slobodnih bacanja Jeffa Teaguea u završnici susreta, sve je bilo jasno i gosti su mogli početi sa slavljem.

"Ovo je prva utakmica u kojoj sam osjetio baš ono pravo zajedništvo. Nitko nije pao, bodrili smo jedni druge i nismo odustajali", rekao je nakon susreta Teague.

Upravo on predvodio je Pacerse s 25 poena, osam skokova i šest asistencija, a Rodney Stuckey dodao je 17 poena i šest skokova. Kod Rocketsa Lou Williams ubacio je 28 poena, a James Harden 25 poena uz sedam skokova i 12 asistencija, ali i tricu 1/9.

Atlanta odnosi pobjedu s gostovanja u Bostonu gdje je nastupila posljednjih 16 minuta bez Dwighta Howarda koji je isključen zbog dvije tehničke pogreške. I bez njega ispunjen je prvi uvjet za pobjedu - usporen je Isaiah Thomas.

Prva zvijezda Celticsa ostala je na šutu tek 4/21, a bez njega Celticsi nisu imali odgovor na igru Hawksa koji su u posljednjoj dionici vodili i s visokih 24 poena razlike.

"Otežali su nam posao maksimalno, ali i mi smo njima olakšali posao s previše izgubljenih lopti", rekao je nakon susreta domaći trener Brad Stevens.

Kod Hawksa Dennis Schröder ubacio je 21 poen uz pet asistencija, a po 17 poena dodali su Paul Millsap (deset skokova) i Dwight Howard (12 skokova). Kod Celticsa Thomas je završio s 19 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Marcus Smart dodao je 16 poena.

LeBron James vratio se nakon pauze zbog bolesti i Cleveland Cavaliersi odmah su slavili. Ugostili su Milwaukee Buckse i svladali ih sa 102:95.

Pobjeda je stigla na dan kada su Cavsi potvrdili dolazak Derrona Williamsa koji će im donijeti dodatnu kvalitetu i s kojim će dodatno porasti šanse za obranu naslova NBA prvaka.

"Deron je bio vođa u brojnim franšizama dosad i znamo što s njim dobivamo. Odigrao je puno velikih utakmica i neće se sakriti kada bude važno", zadovoljan je novom akvizicijom LeBron.

Protiv Bucksa najefikasniji bio je Kyrie Irving s 25 poena i devet asistencija, a LeBron je dodao 24 poena, deset skokova i šest asistencija. Kod Bucksa Malcolm Brogdon ubacio je 20 poena uz pet asistencija dok je Greg Monroe dodao 13 poena.

New York Knicksi upisali su domaći poraz od Toronto Raptorsa 92:91. Šut za pobjedu ubacio je 1.9 sekundi prije kraja DeMar DeRozan koji je nakon ozljede Kylea Lowryja potpuno preuzeo momčad u svoje ruke. Ovdje je ubacio 37 poena i taj šut za pobjedu.

Uspješni su bili i Mavericksi koji su svladali Miami s 96:89. Kada nije išlo jednom Curryju, išlo je drugom, Seth je bio uspješniji od Stephena koji se ispromašivao protiv Sixersa. Dallasov Curry ubacio je 29 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 108:119 (Dario Šarić 21p, 7sk, 7as / Kevin Durant 27p, 8sk)
New York Knicks - Toronto Raptors 91:92 (Carmelo Anthony 24p / DeMar DeRozan 37p, 8sk)
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 102:95 (Kyrie Irving 25p, 9as / Malcolm Brogdon 20p, 5as)
Boston Celtics - Atlanta Hawks 98:114 (Isaiah Thomas 19p, 7sk, 7as / Dennis Schröder 21p, 5as)
Dallas Mavericks - Miami Heat 96:89 (Seth Curry 29p / Goran Dragić 24p, 5sk, 6as)
Houston Rockets - Indiana Pacers 108:117 (Louis Williams 28p / Jeff Teague 25p, 8sk, 6as)
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 88:102 (Kosta Koufos 14p, 11sk / Karl-Anthony Towns 29p, 17sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2017. u 14:36
    To je prava rijetkost pogotovo u nba da netko tako pozitivno govori o nekom igracu, i jos pogotovo ne amerikancu, kad se samo sjetim koliko su Kukoča omalovazavali i potcjenjivali kada je dosao u Chicago, a nije dosao kao anonimac vec najbolji europljanin izvan.nba ne racunajuci Drazena, i to samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik