Nogomet

VIDEO: Oršić dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Urawe, Mamić i Ivanković do pobjede u završnici

Branimir Korać • utorak, 28.02.2017.
VIDEO: Oršić dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Urawe, Mamić i Ivanković do pobjede u završnici
Foto: FaH

Azijska liga prvaka stigla je do drugog kola grupne faze koje je bilo uspješno za Hrvate. Mamić i Ivanković kao treneri su otišli do pobjeda u gostima dok je Urawa s dvojicom Hrvata među strijelcima svladala Brisbane Roar...

Nakon poraza u prvom kolu u Južnoj Koreji protiv Kashime, Ulsan je na svom travnjaku ugostio Brisbane Roar i upisao pobjedu čak 6:0. Odličnu utakmicu odigrao je Mislav Oršić koji je za manje od sat vremena postigao dva pogotka.

Oršić je igrao od prve minute, a prvi pogodak postigao je u 13. minuti nakon kontranapada koji je i sam završio udarcem s ruba kaznenog prostora. Bio je to drugi pogodak domaćina, a isti igrač u završnici prvog poluvremena povisio je na 3:0.

I četvrti pogodak Ulsana djelo je hrvatskog igrača, Ivan Kovačec postigao ga je početkom drugog dijela.

Osim njih, dva pogotka postigao je Kim In-Sung, a jedan Lee Jong-Ho.

Oršić je igrao do 58., a Kovačec do 64. minute.

Shanghai pod vodstvom Andrea Villas-Boasa s 5:1 bio je bolji od Western Sydney Wanderersa. Brazilska pojačanja Hulk i Oscar predvodili su Kineze, postigli su po pogodak, a Hulk je dodao još dvije asistencije.

Al Ain pod vodstvom Zorana Mamića upisao je tri boda na gostovanju u Uzbekistanu kod Bunyodkora. Saudijci su zadnjih 20 minuta igrali bez isključenog Komilova, a pobjedu im je donio Omar Abdulrahman iz penala u 89. minuti. Bio je to njegov drugi pogodak na susretu, a još jedan dodao je Brazilac Caio.

Do pobjede je došao i Branko Ivanković s iranskim Persepolisom u gostima kod Al Wahde rezultatom 3:2. Persepolis je gubio do 81. minute kada Mehdi Taremi poravnava, a isti igrač u 90. minuti donosi pobjedu Ivankovićevoj momčadi.

Azijska liga prvaka, drugo kolo:
Ulsan Hyundai - Brisbane Roar 6:0
Urawa - Seoul 5:2
Shanghai SiPG - WS Wanderers 5:1
Muangthong - Kashima 2:1
Bunyodkor - Al Ain 2:3
Al Wahda - Persepolis 2:3
Zob Ahan - Al Ahli 1:2
A Hilal - Al Rayyan 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!