Košarka

VIDEO: Bogdanović dobar u pobjedi Wizardsa protiv Warriorsa, ozljeda Kevina Duranta

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2017.
VIDEO: Bogdanović dobar u pobjedi Wizardsa protiv Warriorsa, ozljeda Kevina Duranta
Foto: EPA

Golden State Warriorsi upisali su poraz u Washingtonu i zbog ozljede ostali bez Kevina Duranta. Bojan Bogdanović kod pobjednika bio je dobar i pokazao zašto su ga Wizardsi doveli...

Washington Wizardsi svladali su Golden State Warriorse, ali Stevea Kerra i društvo iz Oaklanda neće toliko brinuti sami poraz koliko stanje Kevina Duranta. Naime u samom početku susreta Zaza Pačulia pao je na Duranta koji je pritom zaradio ozljedu koljenu i odmah napustio parket. Koliko će pauzirati, bit će poznato nakon dodatnih pretraga.

Wizardsi su odigrali odličnu utakmicu, a vrlo dobar bio je i Bojan Bogdanović koji je sjajno krenuo u susret i pomogao Washingtonu da održi visoku prednost uoči odlaska na odmor. U drugom dijelu nije bio toliko napadački raspoložen, ali je svejedno susret završio sa 16 poena (2/6 za dva, 3/6 za tri) za 24 minute čime je predvodio igrače s klupe na obje strane.

Domaćin je tijekom susreta imao i 19 poena prednosti da bi u trećoj dionici Golden State potpuno uhvatio priključak i poveo. Ipak u zadnjih 12 minuta Washington je zadržao vodstvo i otišao do pobjede. U zadnjih deset sekundi Stephen Curry imao je šut za tricu s kojom bi Warriorsi poveli, ali nije pogodio nakon čega Markieff Morris ubacuje slobodna bacanja za potvrdu pobjede.

"Neću lagati, kada je Steph šutnuo tu loptu, bio sam jako nervozan. Sreća naša da nije bio raspoložen šuterski", priznao je nakon susreta Bradley Beal.

Beal je predvodio Wizardse s 25 poena, Morris je dodao 22 poena i šest skokova, a po 12 poena upisali su Marcin Gortat (12 skokova) i John Wall (19 asistencija i šest skokova). Kod poraženih Steph Curry ubacio je 25 poena uz sedam skokova, Klay Thompson dodao je 16 poena , a Draymond Green 14 poena uz 14 asistencija i osam skokova.

Los Angeles Lakersi upisali su novi domaći poraz, ovaj put protiv Charlotte Hornetsa. Gosti su slavili sa 109:104 iako su bili u zaostatku u posljednjoj dionici. Trica Kembe Walkera na ulasku u posljednje dvije minute odvela ih je do vodstva koje su zadržali do kraja.

Uz Kembu Walkera, važnu tricu u završnici ubacio je i Marvin Williams i domaćin više nije imao odgovor. Završilo je pobjedom Hornetsa 109:104.

Kod Lakersa briljirao je Julius Randle s 23 poena, 18 skokova i šest asistencija. "Želim više njegovih ovakvih nastupima, ovo je najduže unutar jedne utakmice da je igrao tako dobro", istaknuo je nakon susreta Walton.

Uz Randlea istaknuo se D'Angelo Russell s istim brojem poena i devet asistencija, a Ivica Zubac za osam minuta ubacio je četiri poena i uhvatio dva skoka. Kod pobjednika Walker je bio na 30 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Frank Kaminsky upisao je 24 poena i 12 skokova.

Oklahoma City Thunder bilježi domaću pobjedu protiv Utah Jazza, a za nju je najzaslužniji, naravno, Russell Westbrook. Prva zvijezda domaćina upisala je 30. triple-double sezone.

Ne samo da je upisao triple-double, Westbrook je ubacivao u samoj završnici i njegovim ubačajima domaćin je slavio.

"Natjerali su nas na žestoku borbu, Utah je sjajna momčad. Međutim uspjeli smo realizirati neke pokušaje koje smo željeli i na kraju odnijeli pobjedu", komentirao je Westbrook.

Susret je završio s 43 poena, 11 skokova i deset asistencija, a Doug McDermott pratio ga je sa 16 poena i šest skokova. Kod Jazzera Gordon Hayward ubacio je 19 poena uz pet asistencija, Rodney Hood 18 poena uz šest skokova, a Rudy Gobert 13 poena uz deset skokova.

Denver Nuggetsi odnijeli su pobjedu s gostovanja u Chicagu, a ponovno su to učinili na krilima Nikole Jokića. Jokić je upisao triple-double i bio prvo ime susreta u kojem je domaćin potpuno pao u drugom poluvremenu i nije mogao držati ritam s Nuggetsima.

Najefikasniji kod Nuggetsa bili su Danilo Gallinari s 22 poena, Wilson Chandler s 20 poena te Jokić s 19 poena, 16 skokova i deset asistencija. Kod domaćina Rajon Rondo upisao je 19 poena i pet asistencija dok je Dwyane Wade dodao 19 poena i šest asistencija.

NBA:
Washington Wizards - Golden State Warriors 112:108 (Bradley Beal 25p / Stephen Curry 25p, 7sk)
Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 104:109 (Julius Randle 23p, 18sk, 6as / Kemba Walker 30p, 5sk, 7as)
Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 120:113 produžetak (Marcus Morris 37p, 8sk, 6as / Damian Lillard 34p, 11sk, 9as)
Chicago Bulls - Denver Nuggets 107:125 (Dwyane Wade 19p, 6as / Danilo Gallinari 22p)
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 130:112 (Mike Conley 29p, 8as / Eric Bledsoe 20p, 5sk, 8as)
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 109:106 (Russell Westbrook 43p, 11sk, 10as / Gordon Hayward 19p, 5as)

Uskoro opširnije...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2017. u 18:15
    Haha istina..gledao sam utakmicu američki komentator je stvarno to rekao,inače više nego zaslužena pobjeda Washingtona.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.03.2017. u 10:35
    hehe...kaže Bojan Bogdanovic, Belgrade, Serbia ...nije lako Amerima u životu
    Obrisan korisnik