Hrvatski kup, Polufinale, 01.03.2017, 18:30 h, Rujevica, gledatelja: 5105
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Igor Krmar
Rijeka
Rijeka
Mario Gavranović 9', 23', 71'
3:1 Osijek
Antonio Perošević 75' (11m)
Osijek

Rijeka nosi prednost u Gradski vrt, Perošević ostavio nadu Osječanima

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2017.
Rijeka nosi prednost u Gradski vrt, Perošević ostavio nadu Osječanima
Foto: FaH

Nakon što je Dinamo u prvom susretu odradio većinu posla i praktički već izborio ulazak u finale Kupa, Rijeka je na Rujevici svladala Osijek s 3:1 i stekla lijepu prednost. Pogodak nade za Osječane postignut je iz kaznenog udarca 15 minuta prije kraja nakon što je Mario Gavranović s tri pogotka odveo Rijeku do visokog vodstva...

Rijeka je upisala pobjedu 3:1 protiv Osijeka i ima dva gola prednosti uoči uzvrata. Osječani su gubili 3:0, a nadu im je vratio Antonio Perošević pogotkom iz kaznenog udarca 15 minuta prije kraja.

Bez obzira na taj pogodak, Rijeka ostaje veliki favorit za prolaz, prvi susret u 2017. godini u Gradskom vrtu pripao je Rijeci, odlična utakmica završila je pobjedom gostiju 3:2. Riječani su slavili i u ovom dvoboju stoga je pred Osijekom teška zadaća slaviti s dva, a možda će biti potrebno i tri razlike za prolaz.

Kekova momčad zasluženo je slavila na Rujevici, odigrala je još jednu dobru utakmicu, kaznila je pogreške gostiju i da nije bilo te nepotrebne greške Ristovskog 15 minuta prije kraja, teško da bi primila i taj jedan gol.

Već u osmoj minuti Rijeka je stigla do vodstva. Mateijev ubačaj obrana Osijeka nije uspjela očistiti, najprisebniji pred golom bio je Mario Gavranović koji iz blizine pogađa za vodstvo.

Domaćin je dominirao i nakon vodstva te je u 23. minuti došao i do drugog pogotka. Još jedan ubačaj Mateija, ovaj put Andrijašević ga spušta do Gavranovića koji snalažljivo zabija za 2:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, domaćin je rutinski zadržao prednost i potpuno je kontrolirao susret.

U drugom poluvremenu Osijek je prvi zaprijetio i to preko Peroševića koji se sjurio prema domaćem golu, ali završni udarac bio je loš i lopta je otišla pokraj gola.

Najopasniji riječki igrač Mario Gavranović u 63. minuti odlično je pucao glavom, ali njegov pokušaj obranio je Malenica, no osam minuta kasnije niti osječki vratar nije ništa mogao. Zuta je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Gavranović i treći put poslao loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije pogodak nade za goste. Ristovski je zakuhao opasnost pred domaćim golom, Lopa je pao u dvoboju s Kulušićem, a Perošević je realizirao kazneni udarac.

Promjena više nije bilo, ostalo je 3:1 što u konačnici ovaj par, očekivano, čini zanimljivijim od onog Dinama i Splita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!