Tenis

Dobar dan za nositeljice u Acapulcu, ispala samo Andrea Petković

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2017.
Dobar dan za nositeljice u Acapulcu, ispala samo Andrea Petković
Foto: EPA

Poznate su sve sudionice četvrtfinala na WTA turniru u Acapulcu. Mirjani Lučić-Baroni i Kirsten Flipkens pridružilo se još šest tenisačica...

Monica Puig prošla je u četvrtfinale turnira u Acapulcu pobjedom protiv Daniele Hantuchove u dva seta. U oba seta bila je bolja sa 6:4, Hantuchova se borila za ostanak u meču, ali u završnici setova Portorikanka je uspjela iskoristiti prilike koje su se ukazale. Hantuchova je daleko od svojih najboljih dana, trenutno je oko 250. mjesta na WTA ljestvici i bilo bi iznenađenje da je ona slavila u ovom meču.

Uspješna je bila i peta nositeljica Christina McHale koja je slavila u dva seta protiv sunarodnjakinje Taylor Townsend. Upravo ona bit će protivnica Monici Puig u četvrtfinalu, a Townsend se može zadovoljiti i drugim kolom s obzirom da je u Acapulcu, računajući i kvalifikacije, ipak upisala tri pobjede što će joj pomoći u rastu na WTA ljestvici.

Sljedeća protivnica Mirjane Lučić-Baroni bit će Francuskinja Pauline Parmentier koja je u tri seta bila bolja od osme nositeljice Andree Petković. Petković je jedina nositeljica koja nije bila uspješna u drugom kolu.

Najdramatičniji dvoboj drugog kola odigrale su Kristina Mladenović i Heather Watson. Mladenović je slavila nakon više od tri i pol sata borbe i to na 18. dvostruku servis pogrešku Britanke. Ukupno je bilo čak 15 breakova, Mladenović je osam puta oduzimala servis protivnici, a Watson sedam puta.

Madison Brengle imala je break prednosti u nekoliko navrata u prvom i drugom setu, ali na kraju nije uzela niti set. Jelena Ostapenko upisala je pobjedu 7:5, 6:4 i prolazi u četvrtfinale što joj je druga pobjeda protiv ove igračice u 2017. godini nakon što ju je na gotovo identičan način svladala u Aucklandu.

WTA Acapulco, drugo kolo:
Monica Puig (Portoriko, 4) - Daniela Hantuchova (Slovačka) 6:4, 6:4
Christina McHale (SAD, 5) - Taylor Townsend (SAD, Q) 6:1, 7:6(5)
Pauline Parmentier (Francuska) - Andrea Petković (Njemačka, 8) 6:4, 3:6, 6:1
Kristina Mladenović (Francuska, 2) - Heather Watson (Velika Britanija) 7:6(4), 6:7(5), 7:5
Jelena Ostapenko (Latvija, 3) - Madison Brengle (SAD) 7:5, 6:4
Lesia Curenko (Ukrajina, 7) - Julia Goerges (Njemačka) 6:1, 2:0 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!