Košarka

Dario Šarić najbolji rookie Istočne konferencije u veljači

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2017.
Dario Šarić najbolji rookie Istočne konferencije u veljači
Foto: EPA

Dario Šarić očekivano je odnio titulu za novaka mjeseca u NBA ligi. Šarić je proglašen najboljim u Istočnoj konferenciji dok je u Zapadnoj najboljim proglašen Yogi Ferrell iz Dallas Mavericksa...

Dario Šarić naslijedio je Bojana Bogdanovića kao prvi sljedeći Hrvat koji je ugrabio titulu za rookieja mjeseca u NBA ligi. Bogdanoviću je to pošlo za rukom u travnju 2015. godine, a Šarić je titulu odnio za veljaču ove godine.

Očekivana odluka NBA lige, Šarić iza sebe ima sjajan mjesec, odlično je iskoristio minutažu, a odlaskom Ersana Ilyasove dodatno je pojačao brojeve.

Šarić je mjesec završio s prosjekom od 17 poena i 7,9 skokova po susretu čime je bio najučinkovitiji među novacima. 9. veljače upisao je najbolji učinak karijere s 26 poena čemu je dodao osam skokova u pobjedi protiv Magica.

Osim Šarića na Istoku su bili nominirani i Jaylen Brown iz Bostona, Rodney McGruder iz Miamija, Malcolm Brogdon iz Milwaukeeja i Willy Hernangomez iz New Yorka.

Najbolji rookie na Zapadu bio je Yogi Ferrell iz Dallas Mavericksa koji je eksplodirao u pobjedi protiv Portlanda kada je šutirao tricu 9/11, ubacio 32 poena i priskrbio si ugovor s Mavsima.

Izabrani su i najbolji igrači lige u veljači, to su na Istoku LeBron James i na Zapadu Russell Westbrook.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2017. u 14:20
    Tesko da može drzati ovu formu jos 6 mjeseci ,ali bitno da dođe u novu formu za reprezentaciju i nije isto igrati u nekom klubu i jednako tako igrati i funkcionirati u reprezentaciju, primjer je Tomić u klubu jos kako tako u reprezentaciji nikako, dva različita igraca tako da ne znaci da ce Dario... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.03.2017. u 09:42
    Dario je predobar, znao sam da će biti dobar, ali je bolji od očekivanja, samo da zadrži ovu formu do Eura, i bit će veselo.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina02.03.2017. u 22:35
    svaka čast, Dario! ponosni smo na te.
    pikepiletina