Tenis

Murray spasio sedam meč lopti, Verdascu pobjeda protiv Monfilsa

Petar Jenjić • četvrtak, 02.03.2017.
Murray spasio sedam meč lopti, Verdascu pobjeda protiv Monfilsa
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na ATP turniru u Dohi, a u najzanimljivijem dvoboju Andy Murray je spasio sedam meč lopti protiv Philippa Kohlschreibera i u konačnici uspio doći do pobjede...

Fernando Verdasco upisao je svoju prvu pobjedu nad Francuzom Gaelom Monfilsom. Četvrti je nositelj do sada slavio u sva tri prethodna meča, ali danas ipak nije. Verdasco je bio bolji u dva seta, vodio je sa 6:3, 5:3 prije nego što je kiša nakratko prekinula meč.

Monfils je uspio vratiti break zaostatka i zakomplicirati susret, ali je Verdasco dobio šest vezanih poena i upisao pobjedu: "Mislim da sam igrao gotovo savršen meč, možda sam mogao biti agresivniji na vlastiti servis, ali nije bilo lako nakon odgode zbog kiše. Gael je igrao jako dobro i sretan sam što sam ovdje i dat ću sve od sebe da prođem u finale.", rekao je nakon meča Verdasco.

U polufinalu će igrati protiv Nizozemca Robina Haasea koji je u tri seta bio bolji od najboljeg bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. Prvi je ovo put za Haasea još od srpnja prošle godine da je uspio ući među četiri najbolja na jednom od turnira.

Najzanimljiviji je četvrtfinale svakako bio dvoboj između prvog nositelja Andyja Murrayja i Philippa Kohlschreibera. Britanski je tenisač spasio čak sedam meč lopti u tie-breaku drugog seta koji je trajao čak 31 minutu. Prvi nositelj slavio je s 20:18, čime je izjednačio rekord pet tie-breakova koji su zaključeni istim rezultatom, otkad je 13. igra uvedena 1991. godine. Usred tolike drame igrači su u jednom trenutku zaboravili promijeniti strane.

Nakon što se uspio spasiti u drugom setu, Murray u odlučujućem nije imao prevelikih problema. Oduzeo je dva puta servis protivniku i lagano priveo meč kraju.

"Očito je da je ovo bio poseban meč, s obzirom na to kako je išao. Vjerojatno više nikada ovakav tie-break neću odigrati. Igram na touru već 11, 12 godina i ovo ništa ne može nadmašiti.", rekao je nakon meča Murray.

Nakon iznenađenja i pobjede protiv Rogera Federera, ruski tenisač Evgenij Donskoj pao je već na sljedećoj prepreci. Bolji je od njega u tri seta i nakon podugačke borbe bio Francuz Lucas Pouille. Nakon izjednačena dva seta koja su otišla na različite strane, Donskoj je u trećem uspio spasiti dvije meč lopte i odvući ga u 13. igru. Međutim, Pouille je bio bolji i prepustio je svom protivniku tek dva poena. U polufinalu će igrati protiv Andyja Murrayja.

ATP Dubai, četvrtfinale:
Robin Haase - Damir Džumhur 6:2, 4:6, 6:4
Fernando Verdasco - Gael Monfils (4) 6:3, 7:5
Andy Murray (1) - Philipp Kohlschreiber 6:7 (4), 7:6 (18), 6:1
Lucas Pouille (7) - Evgenij Donskoj 6:4, 5:7, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!